DOLAR

32,3741

0.16%
EURO

34,9872

-0.27%
ALTIN(gr)

2.324,66

0,24%
BİST 100

%
Ödemeler Başlayacak Başvuramayan Vatandaşlar İçin Son Şans
  • Finans 365
  • Gündem
  • Ödemeler Başlayacak Başvuramayan Vatandaşlar İçin Son Şans

Ödemeler Başlayacak Başvuramayan Vatandaşlar İçin Son Şans

Ekonomik İstikrar Paketi kapsamında vatandaşa ödeme yapılmaya devam ediyor. 1000 TL olacak olan yeni ödemeleri kapıda PTT görevlisi aracılığıyla alabilirsiniz. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:21
Ödemeler Başlayacak Başvuramayan Vatandaşlar İçin Son Şans
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sokağa çıkma kısıtlamaları sonucu vatandaşların büyük çoğunluğu evlere kapanmış durumda. Bu bağlamda ödem alacak olan vatandaşların dışarı çıkması yerine evlerinden ödeme alması gerekiyor. Bu duruma çözüm bulan devlet başvuru halinde PTT çalışanları ya da bekçi, polis gibi çalışanlar aracılığı ile ödeme eve teslim edilecek. TC kimlik numarası ve imza karşılığında ödemelerin yapılacağı açıklandı. Olası bir kargaşaya sebep olmamak içinse belli sınıflandırmalar çerçevesinde ödemeler yapılacak. TC kimlik numarası ve kişinin bağlı olduğu sağlık güvencesi sıralaması gibi seçenekler değerlendiriliyor. Ödenen ilk dönem devlet destekleri doğrudan PTT’ye gidilerek alınabiliyordu. Ancak vaka sayısının artması sokağa çıkma yasaklarının yeniden düzenlenmesi ile mağduriyetler oluşmaya başladı. Bunun nüne geçmek için çalışmalara hız verildi.

Başvuru Esnasında Talep Oluşturulmalı

Devlet desteğinden faydalanmak için haneye giren gelir miktarına dikkat dilecek. Asgari ücretin 1/3’ü oranı sınır olarak belirlendi. Ayrıca evde bakıma ihtiyacı olan yaşlı ve engelli kişiler varsa bu durum başvuruda belirtilebilir. Bakım ücretlerine uygulanan zam ile birçok aile sevindirildi. 65 yaş üzeri yaşlılar ve emeklilerin evden ödeme alması planlanıyor. Kapsama engelli vatandaşların da dahil edileceği kesinleşti. Devlet desteğinden yararlanmak için ödeme alırken eve teslim ödeme almak istediğinizi de belirtmeniz gerekiyor. Emekli olmanız ya da 65 yaş üzeri olmanız evden ödem almanız için kesin neden olmayacak. Ödemelerin eve kadar iletilmesi ile olası izdiham durumunun da önüne geçecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP