Öğretmenlere Ek Ücret Müjdesi!

Öğretmenlere Ek Ücret Müjdesi!

Okullar yüz yüze eğitime dönüş yaptılar, öğretmenlere nöbet ücreti verilecek mi? Fiili nöbet tutan öğretmenler ücret alacak mı? Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:21
Öğretmenlere Ek Ücret Müjdesi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni tip Koronavirüs salgını sebebiyle alınan tedbirler arasında eğitime uzaktan devam edilmesi kararı verilmişti, yeni eğitim öğretim döneminde anaokulu öğrencileri ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için kademeli olarak yüz yüze eğitime geçilmişti. Uzaktan eğitim ve yüzyüze karma eğitim dönemi için birçok karar alındı. Yüzyüze kademeli eğitim için birçok tedbir alındı, eğitim ve öğretim sürecinde sosyal mesafenin korunması için teneffüslerde öğretmenlerin nöbet tutması kararı alınmıştı. Öğretmenlere nöbet ücreti ödenecek mi merak ediliyor, geçtiğimiz günlerde bu konu ile ilgili yapılan açıklama ile birlikte bu konu net bir cevap aldı. Yapılan açıklamaya göre 21 Eylül Pazartesi 2020 tarihinde okullar kademeli olarak yüzyüze anaokulu be birinci sınıf öğrencileri için açılacak, bu durumda öğretmenler eğitimin sorunsuz devam edebilmesi için nöbet tutacaklar ve öğretmenlere nöbet ücreti ödenecek.

Nöbet Ücreti Nasıl Hesaplanır?

Toplu sözleşme hakları arasında yer alan nöbet ücretinin ne kadar olduğu merak ediliyor, nöbet görevini fiili olarak yerine getiren öğretmenlerin görevi haftada 3 saati geçmemeli, bu durumda nöbet ücreti ödenecek. Bu kadar doğrultusunda haftalık 3 aylık 4 hafta üzerinden hesaplarak öğretmenler ayda 12 saat nöbet ücreti alabilirler. Geçtiğimiz yıl öğretmenlere 1 saat nöbet ücreti 15,4 lira olarak belirlenmişti bu doğrultuda 3 hafta fiili nöbet sonrası öğretmenlere 46,2 lira ödeme yapılmakta.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP