DOLAR

32,3782

0.16%
EURO

34,9963

-0.29%
ALTIN(gr)

2.324,08

0,21%
BİST 100

%
Çok Önemli ”Kredi Kartı Aidatı Ödemesi Son Günü” Uyarısı
  • Finans 365
  • Finans
  • Çok Önemli ”Kredi Kartı Aidatı Ödemesi Son Günü” Uyarısı

Çok Önemli ”Kredi Kartı Aidatı Ödemesi Son Günü” Uyarısı

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Aziz Koçal, kredi kartı aidatı ile ilgili gelen SMS'lere asla yanıt verilmemesi ve linklere basılmaması uyarısında bulundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:21
Çok Önemli ”Kredi Kartı Aidatı Ödemesi Son Günü” Uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Aziz Koçal, yaptığı açıklama ile son günlerde vatandaşların kredi kartlarının aidatları için son ödeme günü olduğu benzeri iddialar ile dolandırıcıların harekete geçtikleri ve SMS ile kullanıcıları hedef olarak gördüklerini açıkladı.

Kredi kartı aidatlarının bankalar tarafından kredi kartında bakiye olsun veya olmasın direkt olarak eksi bakiyeye düşecek olsa dahi tahsil edildiğini ve tüm bu işlemlerin otomatik olarak banka tarafından yapıldığını açıklayan Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Aziz Koçal, gelen SMS’lerin dolandırıcılık amaçlı SMS mesajları olduğunu ve asla inanılmaması gerektiği uyarısında bulundu.

KARGO VE SMS DETAYI

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Aziz Koçal, dolandırıcıların kredi kartı aidatı ödemesi adı altında SMS ile gönderdikleri linke basılması durumunda dilekçe gönderilecek olduğu ve 100 TL kargo ücreti olacak olduğu ve ödeme yapılması uyarısında bulunulduğu iddiasının ortaya atılarak tüketicilerin dolandırıldığını belirtti.

SMS mesajlarına gelen linklere asla basılmaması faturalı hatlarda faturadan kesinti olacak şekilde dolandırıcılık vakalarının yaşanabildiğini belirten Koçal, her bankanın aidatsız kredi kartı vermek zorunda olduğunu ve bunun tüketicilkerin hakkı olduğu açıklamasında bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP