DOLAR

32,3904

0.21%
EURO

35,0719

-0.02%
ALTIN(gr)

2.324,80

0,24%
BİST 100

%
Bu İşi Yaparak Servet Sahibi Olmak Mümkün! Türkiye’de Yeni İş Kolu
  • Finans 365
  • Gündem
  • Bu İşi Yaparak Servet Sahibi Olmak Mümkün! Türkiye’de Yeni İş Kolu

Bu İşi Yaparak Servet Sahibi Olmak Mümkün! Türkiye’de Yeni İş Kolu

Yüksek gelirli yeni bir iş kolu. Hacizli yakalatmalı araç bulma sistemi. Peki sistem nasıl işliyor? Kimler nasıl para kazanıyor? Bu iş kolunda araç başı bir kişi ne kadar ödeme alıyor? Finans365.com olarak söz konusu gelir kaynağının detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:21
Bu İşi Yaparak Servet Sahibi Olmak Mümkün! Türkiye’de Yeni İş Kolu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de son dönemlerde oldukça popüler hale gelen yeni gelir kaynağı ortaya çıktı. Sosyal medya aracılığıyla gelişen iş kolunu ise ilk defa duyacağınızı tahmin ediyoruz. Bu yeni iş kolunda üzerinde haciz veya yakalama kararı bulunan araçların tespiti yapılıyor.

Bu aracı tespit edip yerini bildiren kişiye ise en 300 TL en fazla ise 6 bin TL ödeme yapılıyor. Peki bu iş kolunda sistem nasıl işliyor? Sözcü’de yer alan habere göre; İşte Türkiye’nin son dönemlerdeki popüler iş kollarından olan hacizli – yakalatmalı araç bulma sistemi detayları.

ARAÇ BAŞI 6 BİN TL GELİR

Söz konusu araç tespiti işi için sistem şu şekilde işliyor. Firma sahipleri sosyal medya üzerinden ilanlar veriyorlar. İlanlarda kişilerden otoparklarda, yol kenarlarında, sokaklarda veya park alanlarında uzun süredir bekleyen şüpheli araçların ihbarı isteniyor. Kişi bu tür bir araba gördüğünde resmi çekip firmaya gönderiyor. Gelen fotoğraftaki aracın plakasını değerlendiren firma yetkilileri aracın özelliklerini ve plakasını çalıştıkları avukatlık bürolarına gönderiyor. Eğer aracın üzerinde hacizli- yakalatmalı karar var ise durum polise bildiriliyor.

Kişiye de bu ihbarı yaptığı için 300 TL – 6 bin TL arası bir para ödeniyor. Fotoğrafı çeken kişiye ödenen rakam ise aracın ilgili olduğu dosyanın maddi alacağına göre değişiyor. Lüks araçlarda tutar artıyor. En düşük ise 300 TL. Söz konusu ilanı veren ve aracın bulunmasını sağlayan kişiler ise aracı yakalatmak için avukatın ya da alacaklının onayını alıyor. Her şeyin yasal ve polis eşliğinde yapıldığını belirten yetkililer her şeyin faturalı olduğunu ifade ediyorlar.

Avukatlar konuya ilişkin yapmış oldukları açıklamalarda sistemde görünür bir sorun olmadığını belirtiyorlar. Ancak araç sorgulamalar devletin sisteminden yapılmaması gerektiğini ve bunun suç olduğunu söylüyorlar.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP