DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Her Anne Yararlanamayacak O Ödemede Şok Gelişme

Her Anne Yararlanamayacak O Ödemede Şok Gelişme

Devlet anneler için ödeme yaparken yeni düzenlemeleri de listeye ekledi. Buna göre bir ayrıntı herkesi şok etti. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:21
Her Anne Yararlanamayacak O Ödemede Şok Gelişme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet çalışan kadınlar için ödemeler vermeye devam ederken çalışan kadının anne olması durumunda bu ödemeler daha da artıyor. Annenin ve bebeğin sağlığını düşünerek işlem yapan devlet her koşulda vatandaşını korumayı sürdürüyor. Buna göre vermeyi planladığı bir ödeme de 150 TL’lik doğum parası oldu. Buna göre çocuk 2 yaşına gelene kadar başvuru yapılması halinde her ay ödeme yapılacak. Yapılacak ödemenin kapsamı da belirlendi. Doğumun 2015 yılından sonra olması ve çocuğun halihazırda 2 yaşında olması bekleniyor. Başvuru yapıldığı tarihte 2 yaşında olması başvuruyu geçerli kılmayacak. Ödeme için onay verildikten sonra hala 2 yaşının içindeyse çocuk ödeme alabilecek. Bu ödemedeki maksat çocukların temel ihtiyaçlarından en önemli olanlarının karşılanması. Pandemi dolayısıyla aileler permeperişan olurken bu ödemeler sayesinde her aile kendini az da olsa toparlamış olacak.

Mavi Kart Sorun Olmaktan Çıkıyor

Ödemelerden yararlanmak isteyen annelerin sigortalı olarak çalışması ya da anne çalışmıyorsa bile babanın muhakkak sigortalı olması gerekir. Babanın sigortalı odluğu durumlarda annenin çalışmaması ise elzem. Bundan dolayı hem anne sigortalı hem baba sigortalı çocuk bu ödemeden yararlanamaz. Maddi olarak imkânsızlık yaşanıyor olması gerekiyor. Hem anne hem baba 18 yaşından büyük olmalıdır. Anne ve baba Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak zorunda. Ancak daha evvel kendi istekleriyle Türk vatandaşlığından çıkılması halinde verilecek Mavi Kart da kimlik kartı yerine geçecek. Bu şartları sağlayan aileler başvuru yapabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP