İhtiyaç Sahiplerine Müjde! 1500 TL Devlet Desteği

İhtiyaç Sahiplerine Müjde! 1500 TL Devlet Desteği

Yeni tip koronavirüs (COVID-19) sürecinde Türkiye örnek bir sosyal devlet anlayışını dünyaya göstererek vatandaşlarını ekonomik açıdan zor duruma düşmemeleri için, her türlü devlet desteğini sunmaya devam ediyor. İşte 1500 TL devlet desteğinin detayları..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:21
İhtiyaç Sahiplerine Müjde! 1500 TL Devlet Desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, memurlara ikramiye vererek, en düşük emekli maaşını ise 1500 TL’ye yükselterek, vatandaşına her türlü imkanı sunarak, bu süreci en az zararla atlatmaya çaba gösterdi. İl içinde bulunan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler müdürlüklerine ihtiyaç sahipleri başvurusunu yaparak, yapılacak tüm yardımları en kısa zamanda ulaşabilirler.

ÜLKEMİZDE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YAPILAN YARDIMLAR NELERDİR?

Devletimiz ihtiyaç sahibi vatandaşlarına her türlü konuda yardım elini uzatmaktan geri durmuyor. Genellikle ramazan ve kurban bayramı öncesi yapılan yardımlara, ülkemizde ihtiyaç sahibi vatandaşların Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler müdürlükleri öncülüğünde yaptıkları başvuru doğrultusunda da en kısa zamanda ulaşabilirler. Ancak ihtiyaç sahibi olan vatandaşların bu yardımdan yararlanabilmeleri için de hane başına düşen gelirin, asgari ücretin üçte birinden az olması yani 701 TL’den fazla olmamalıdır.

Yakacak Yardımı

Kişi başı gelirin asgari ücretin üçte birinden az olan vatandaşlara odun, kömür gibi yakacak yardımı yapılır.

Asker Ailesi İhtiyaç Sahiplerine Verilen Maddi Yardımlar

Hiçbir sosyal güvencesi olmayan ve aynı zamanda asker ailesi olan vatandaşlara iki ayda bir olmak üzere 400 TL sosyal yardım ödemesi yapılır.

Dul Kalan Kadın İhtiyaç Sahiplerine Verilen Maddi Yardımlar

Eşi olmayan ve sosyal güvencesi bulunmayan kadın vatandaşlara 325 TL iki ayda bir olmak üzere verilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP