DOLAR

32,5468

0.09%
EURO

34,8783

0.6%
ALTIN(gr)

2.430,37

-0,09%
BİST 100

%
Borcu Olanlar ve Borç Alacaklar Dikkat! Artık Aileden Gizli Borçlanma Yapılamayacak
  • Finans 365
  • Gündem
  • Borcu Olanlar ve Borç Alacaklar Dikkat! Artık Aileden Gizli Borçlanma Yapılamayacak

Borcu Olanlar ve Borç Alacaklar Dikkat! Artık Aileden Gizli Borçlanma Yapılamayacak

Ticari olarak zorluk yaşayanlar icralık olması durumunda aile fertlerine bilgilendirme yapılabilecek.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:21
Borcu Olanlar ve Borç Alacaklar Dikkat! Artık Aileden Gizli Borçlanma Yapılamayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yargıtay senet borcu bulunan borçlunun annesine haciz ihbarname gönderebileceğini hükmetti. Ticaret hayatında zorluk yaşayan ve bunu ailesine yansıtmak istemeyenlere Yargıtay’dan kötü haber geldi.

Yüksek Mahkeme kambiyo senet borcu bulunan kişinin annesine haciz gönderilmesine hükmetti. Yüksek kararla birlikte borcunu sevdiği insanlara söylemek istemeyen ve gizlemeye çalışanlar için belli dönemlerde aile fertlerine haciz ihbarnamesi gelebilir. Bir vatandaş kambiyo senetleri borcunu ödeyemeyince İcra Müdürlüğü’ne başvuran alacaklı yüzünden annesini haciz ihbarnamesi gönderilmesi talebinde bulunuldu.

İcra Müdürlüğü talebi de borçlunun annesi alelade bir üçüncü kişi olmadığını öngörerek haciz ihbarnamesine aile bireylerine bireylerini küçük düşürecek gerekçesiyle reddetti. Alacaklı icra Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu ve İcra Müdürlüğünün bu işlem hakkında şikayetçi oldu.

“Mahkeme borçlunun Annesinin alelade bir kişi olmadığı nedeniyle alınan şikayetin reddine karar verdi. Alacaklı kararı temyiz etti. Yargıtay 12 hukuk dairesinin taşıdı Yargıtay kararında ise “İcra İflas Kanunu’nun (İİK) 89. maddesinde düzenlenen ‘haciz ihbarnamesi’ gönderilmesi kanunun emreden hükmüdür kararı çıktı üçüncü kişi haciz ihbarnamesine itiraz etme hakkına da sahipti. O halde mahkeme şikayetin kabulü ile ilgili yasaya aykırı müdürlük kararının kaldırılması gerekirken şikayet ettiğine dair bir hüküm tesisi yapılan olmaktadır kararı verildi.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP