DOLAR

32,3679

0.14%
EURO

34,9716

-0.31%
ALTIN(gr)

2.324,11

0,21%
BİST 100

%
Emeklilere Tam 602 TL Ödeme Yapılacak, Tarih Kesinleşti

Emeklilere Tam 602 TL Ödeme Yapılacak, Tarih Kesinleşti

Emekli vatandaşlara beklenen müjdeli haber sonunda ulaştı. 602 Tl ek ödeme ev devlet üzerinden başvuruda bulunan herkese yapılacak. Özellikle pandemi döneminde herkesim için gerekli ek gelir bu şekilde sağlanacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:21
Emeklilere Tam 602 TL Ödeme Yapılacak, Tarih Kesinleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekli vatandaşlar pandemi dönemini daha rahat atlatabilsin diye ek gelir sağlanacak, bu kapsamda 2020 yılının mart ayı itibariyle güçlük yaşayan emekli vatandaşlara tam 602.87 Tl’lik ek ödeme yapılacak. Emekli vatandaşların beklediği habere göre destek sağlamak amacıyla en düşük 119, en yüksekte 602,87 Tl olacak şekilde belirlendi. SSK ve Bağkur üzerinden emekli olmuş vatandaşlara sağlanan haktan yararlanabilmek için imkan sağlanmış olacak.

Asgari geçim indirimi de verilecek olan ek ödemeler arasında yer alıyor. %4 ila 5 arasında gerçekleştirilirken %10’a kadar artış olması planlanıyor. Türkiye Emekliler Derneği tarafından istenen %10’luk artış eğer kabul edilirse ek ödemeler bu kapsamda gerçekleşecek.

Cumhurbaşkanı Uygulamalardan Çok Memnun

Cumhurbaşkanı da Türkiye Emekliler Derneği’nin yazdığı mektup karşısında pandemi sürecinde yapılan uygulamalara olan memnuniyetini dile getirdi. Bu süreçte elde edilen başarıların ne kadar önemli olduğunu, ne kadar teşekkür etseler de az kalacağını söyledi. Türkiye Emekliler Derneğinin %10’luk talebi ise beraberinde heyecanlı bir bekleyişi getirdi.

Eğer talep olumlu sonuçlanırsa neticeleri emeklilerin rahat bir nefes almasını sağlayacak. Ev ihtiyaçlarını daha rahat karşılayabilmelerine yardımcı olacak. Emeklilerin hakkını arayan ve emeklilere ek gelir imkanı sunan Türkiye Emekliler Derneği vatandaşların ekonomik sorunlarına çözüm kaynağı oluyor, herkesin derdine derman arıyor ve bunun için gereken çalışmaları düzenliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP