DOLAR

32,3151

0.2%
EURO

35,1206

-0.04%
ALTIN(gr)

2.293,75

0,73%
BİST 100

%
Barınma Destekleri 3 Merhaleye Ayrıldı Herkes Yararlanabilecek
  • Finans 365
  • Finans
  • Barınma Destekleri 3 Merhaleye Ayrıldı Herkes Yararlanabilecek

Barınma Destekleri 3 Merhaleye Ayrıldı Herkes Yararlanabilecek

Destek ödemesi alacak olan vatandaşlara devlet yeni bir sürpriz hazırladı. Açıklamalar aralıksız devam ediyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:21
Barınma Destekleri 3 Merhaleye Ayrıldı Herkes Yararlanabilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devletten barınma destekleri alan vatandaşı büyük bir sürpriz bekliyor. Yapılan açıklamaya göre devletten barınma desteği talep eden vatandaşların tüm eksikleri kontrol edilecek. Her vatandaşa uygulanacak bu uygulama sayesinde vatandaşın evlerinde rahat bir şekilde oturması mümkün olacak. İlk olarak talepler ortak açılacak. Hangi barınma desteği istenirse istensin devlet tarafından düzenlenen bir ekip tarafından kontrol sağlanacak. Kontrol esnasında kişilerin evlerinde ne vara ne yoksa ortaya dökülecek. Tamir edilmesi gereken yerler varsa onların notu alınacak. Tamir çalışmaları aynı hafta içinde başlayacak ve vatandaş için bu hizmet ücretsiz şekilde sunulacak. Tamir işlerini en iyi şekilde halleden devlet vatandaşın eşya desteği

başvurusu varsa değerlendirmeye alacak.

2 Önemli Şart Var

Evi tamir ettikleri halde aynı sorunlar devam ediyor o zaman farklı şekilde destek ödemesi yapılarak vatandaşın yeni bir eve çıkmaları dağlanacak. Verilecek il destek prefabrik evlere yönelik olacak. Prefabrik evler için 20 bin TL ödeyecek olan devlet yetkilileri vatandaşların hepsini prefabrik eve çıkartmış olacak. Bir diğer ödeme ise evi hiç olmayan ya da halihazırda kirada oturan vatandaşlara yönelik olacak ve 30 bin TL destek sağlanacak. Dileyen vatandaşlar bu iki seçenekten birini seçip ona göre başvuru formu dolduracak. Sonuçların açıklanması ise yaklaşık 1 haftayı bulacak. 18 yaşından büyük herkes destek ödemesine başvuruda bulunabilecek ve mavi kartlı ya da Türk vatandaşı kimliğinin varlığı başvuru şartları için yerli, gerekli olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP