DOLAR

32,5589

0.14%
EURO

35,0031

-0.11%
ALTIN(gr)

2.439,08

0,14%
BİST 100

%
Hem ATM’ler Hem Tüm PTT’ler Aynı Ödemeyi Yapacak Detaylar Belirlendi
  • Finans 365
  • Finans
  • Hem ATM’ler Hem Tüm PTT’ler Aynı Ödemeyi Yapacak Detaylar Belirlendi

Hem ATM’ler Hem Tüm PTT’ler Aynı Ödemeyi Yapacak Detaylar Belirlendi

Devletten destek alacak olan vatandaşın en çok düşündüğü nokta ise ödemelerin ne şekilde yapılacağı mevzu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:22
Hem ATM’ler Hem Tüm PTT’ler Aynı Ödemeyi Yapacak Detaylar Belirlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet destekleri vatandaşlara yavaş yavaş ödenemeye başlandı haliyle karışıklıkların da ardı arkası kesilmedi. Vatandaşların nereden ödeme alacağı gerek E Devletten gerekse başvuru yaptıkları yetkili mercilerde defaaten söylenmiş olsa da vatandaşın halan karışıklık yaşadığı gözlemleniyor. Devletin de dikkatini çeken bu durum yeni destek ödemesiyle beraber ortadan kaldırılacağa benziyor. Açıklamaya göre yeniden destek ödemesi sadece SGK’lı olan anneleri kapsayacak ve ödemeler sadece PTT ve ilgili ATM’ler tarafından yapılacak. Yapılacak olan ödemenin dekontları vatandaşlara verilecek ve bu dekontların vatandaş tarafından saklanması istenecek. Olası bir karışıklık esnasında ve internete ulaşımın mümkün olmadığı anlarda bu dekontlar yasal belge görevini görecek.

Ödeme Sadece Anneyi İlgilendiriyor

SGK’lı annelerin alacağı ödeme doğum parası olarak kayıtlara geçtiği ve bu doğum parası önceki dönenlerden oldukça farklı olacak. Daha önceden çocukların sırası ve sayısı önemli olmadan eşit şekilde 150 TL ödeme yapan devlet şimdi çocukların sayısına ve sırasına çok önem verecek. Bu bağlamda ilk çocuk için 200 TL ödeme yapacak olan devlet diğer çocuklar için sırasıyla 300 ve 400 TL ödeme yapmış olacak. Bir annenin 3. Doğumdan sonra doğum parası olarak sabit 400 TL alması öngörülüyor. 3 çocuklu bir anne toplamda 900 TL ödeme alacak ve bu ödeme çocuklar 1 yaşına gelene kadar devamlı ödenecek. PTT’den alınacak ödemeler için annelerin sadece kimlik kartı götürmesi yeterli olurken ödeme babalara dahi verilmeyecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP