DOLAR

32,3675

0.14%
EURO

34,9887

-0.27%
ALTIN(gr)

2.324,02

0,21%
BİST 100

%
Türkiye Covid-19 Virüs Aşısında Son Aşamaya Geldi!

Türkiye Covid-19 Virüs Aşısında Son Aşamaya Geldi!

Bakan Varank yaptığı konuşmada Türkiye’nin yaptığı virüs aşısının geliştirilmeye devam ettiğini artık son aşamaya gelindiğini belirterek “İki projede hayvan denemelerini tamamladık, insan denemeleri kısmına geldik” dedi. Virüs aşısı ne zaman vurulmaya başlayacak? İşte konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:22
Türkiye Covid-19 Virüs Aşısında Son Aşamaya Geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Adıyaman Üniversitesi, TÜBİTAK ve Kentteki VETAL firmalarının iş birliği ile Covid-19 aşı çalışmaları hakkında bilgi aldı, atlardan elde edilen anti serum çalışmaları yapılan Organize Sanayi bölgesindeki laboratuvarları ziyarete giden Bakan Varank konuyla ilgili açıklamalar yaptı.

Aşı Son Aşamaya Geldi!

Bakan Varank virüs ülkemize henüz gelmeden önce bilim insanları ile birlikte bu virüsle nasıl başa çıkılabilir, nasıl tedavi olunabilir gibi konular hakkında toplantılar yaptıklarını anlattı. Covid-19 virüsüne karşı geliştirdikleri aşıda son aşamada olduklarını iki projede de hayvan denemelerini tamamladıklarını, insan denemeleri aşamasına geldiklerini ifade eden Bakan Varank şu sözlerle kendini ifade etti “Türkiye’deki 3 aşı projemizde sona geldik diyebiliriz. Tabii ki bu aşıların geliştirilmesinin yanında bunun üretimi de önemli. Bunları Türkiye’de üretebilmek için alt yapıya sahip bütün şirketleri geziyoruz, işte burada Adıyaman’daki VETAL firması bizim önemli bir adayımız. Buradaki tesisler insan aşısı üretmek için de çok rahat bir şekilde kullanılabilecek. Biz Sağlık Bakanlığımızla görüşmelerimizi yapıyoruz. Ekipler geldi, bu tesisleri ziyaret etti. İnşallah buradaki sertifikasyon çalışmalarından sonra insan denemeleri aşamasına gelen çalışmalarımızı burada üretimini yapıp FAZ-1 aşamasına taşımak istiyoruz. Tabii VETAL firmasının bunun yanında kendi yaptığı çalışmalar var. Adıyaman Üniversitesi’nden rektörümüz burada. Onların kendi anti serum çalışmaları var, bunları da kendilerinden dinledik. Tüm bunlarla ilgili tüm Türkiye’de büyük bir gayretle bilim insanlarımız gerçekte çalışıyorlar. Ben kendilerine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP