DOLAR

32,3520

0.31%
EURO

35,1249

-0.03%
ALTIN(gr)

2.302,75

1,12%
BİST 100

%
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Son Gelişmeleri Anlattı!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Son Gelişmeleri Anlattı!

“Küçük sınıfların okula başlaması konusunda çok daha kararlıyız” ifadesine yer veren Ziya Selçuk gelişmeler hakkında bilgi verdi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:22
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Son Gelişmeleri Anlattı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özellikle yeni okula başlayacak olan küçük çocukların, 1. Sınıfların manevi ve duygusal ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için yüz yüze eğitime başlamasının gerekliliği vurgulandı. Akademik olarak ilk sınıflara başlayan öğrenciler, öğretmen ile temas etmezse başarı sağlaması zorlaşır. Bunu sağlamak için Bakanlık kademeli eğitimin açılması çok büyük önem taşıyor.

Okulların fiziki şartları sağlayarak, sağlık bilgisi ve yerleşim dengesini oturtarak 21 Eylül’de kademeli olarak öğrencilerle buluşacak.

Bu durum şimdilik planlanıyor olsa da, Bilim Kurulu kararı ve salgının günün şartlarındaki durumuna bağlı değişebilir. Uzaktan eğitimin de devam edeceği eğitim döneminde öğrencilere uygulanacak yaptırımlar da düşünülüyor. Geçtiğimiz dönem sınav ve devam zorunluluğu olmadığından sisteme katılım düşük olmuştu. Bu dönem ise güncellenen program ile işlenen konulardan sınav uygulaması gerçekleşecek.

EBA uygulamasında tanımlanan internet kotası da arttırıldı. Yeni öğretim yılı hakkında uyum konusunda paketlerin hazırlandığı da bildirildi.

Okulların güvenli bir ortam olduğu vurgulanmasıyla birlikte, sosyal hayata geçiş sürecinde okula dönüşün önemi bir kez daha hissettirildi. Bakan Selçuk “Evde, sokakta, tatilde risk olabilir mi olabilir. Okul en güvenli yer, çünkü tedbirimizi olağanüstü derecede alıyoruz” açıklamasıyla veliler için rahatlatıcı bir haber vermiş oldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP