DOLAR

32,3479

0.25%
EURO

35,1044

-0.12%
ALTIN(gr)

2.306,95

1,30%
BİST 100

%
Ekonomi Bakanı Zeybekci’den Vatandaşlara Bitcoin Uyarısı

Ekonomi Bakanı Zeybekci’den Vatandaşlara Bitcoin Uyarısı

Bilindiği üzere kripto para birimleri oldukça zor bir dönemden geçiyor. Yakın geçmişte Avrupa Birliği tarafından mercek altına alınacağı ve üzerine birçok yaptırımın uygulanması planlanan kripto para birimleri için yakın gelecek çok daha zor geçeceğe benziyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:22
Ekonomi Bakanı Zeybekci’den Vatandaşlara Bitcoin Uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yakın zamanda Coincheck’te gerçekleşen hacklenme ve büyük bir miktar paranın ele geçirilmesi olayı kripto para birimlerine olan güveni de derinden sarstı.

8 Bin Dolar Seviyesine Düştü

Bu olayların yaşanmasının ardından da kripto para piyasasında yaşanan düşüş, kripto para uzmanlarını şaşırtmadı. Bundan sadece 6 hafta öncesinde Bitcoin’in kırdığı rekordan şimdi ise eser yok. 19 bin Dolar seviyesini görmüş olan Bitcoin’in şimdiki değeri 8 bin Dolar seviyesinde seyrediyor. Bu durumdan sadece Bitcoin değil, diğer kripto para birimleri de etkilendi. Düşüşü çok derinden hisseden Ripple’ın günlük kaybı yüzde 30 olurken, haftalık kaybı ise yüzde 50’ye ulaştı.

Bitcoin’e Tereddütle Yaklaşılıyor

Kripto para birimlerine olan güvenin böylesine sarsıldığı bir dönemde, bir uyarıcı açıklama da Ekonomi Bakanı Nihat Zebekci’den geldi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin kripto para açıklamaları genel olarak vatandaşları kripto para birimlerine karşı bir uyarıcı niteliğinde. Zeybekci, kripto para birimlerine ve özellikle Bitcoin’e büyük bir tereddütle yaklaştığını belirterek, vatandaşların kripto para tuzaklarına düşmemeleri gerektiğini dile getirdi.

Halk Temkinli Olmalı

Denizli Merkezefendi İlçesi Belediyesi tarafınca düzenlenmiş olan Bereketler Toplantı ve Sergi Salonu Açılış Töreni kapsamında konuşma yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun kripto para birimlerindeki düşüş hakkında sorduğu soruyu yanıtlayan Zeybekci kripto para birimleri hakkında halkı uyardı.

Arkalarında Bir Muhatap Yok

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin kripto para uyarısı sadece Bitcoin’e değil, bütün kripto para birimlerini kapsıyor. Zeybekci, yatırımcıların Bitcoin ile ilgili bir sorun yaşadıkları zaman yüzleşebilecekleri kimsenin olmadığını belirterek, kripto para birimlerinin arkalarında herhangi bir kurum, muhatap veya bir devletin bulunmadığını dile getirdi. Ayrıca Bitcoin’in yüzde 50’den fazla değer kaybettiğini belirten Bakan Zeybekci, kripto para birimlerinin görünüş itibari ile Saadet Zinciri izlenimi uyandırdığının da altını çizdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP