DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Hastanelere Personel Alımı Artırıldı Herkes Başvurmaya Başladı
  • Finans 365
  • Gündem
  • Hastanelere Personel Alımı Artırıldı Herkes Başvurmaya Başladı

Hastanelere Personel Alımı Artırıldı Herkes Başvurmaya Başladı

İŞKUR hastanelerle anlaşarak personel alımlarına hız vermeye başladı. Kapsamı genişleterek sağlık evlerine de alımların gerçekleşeceği açıklandı. Çok sayıda kişinin alınması planlanırken kimlerin başvuru yapması gerektiği de belirtildi. Kimi kadrolara KPSS ile alımlar sağlanırken kimi kadrolar için bu şart koşulmadı. Birçok ilin ilanlara ekleneceği de konuşuluyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:22
Hastanelere Personel Alımı Artırıldı Herkes Başvurmaya Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

12 bin personelin alınacağını belirtilirken lisans eğitiminin alınıp tamamlanmış olması gerekiyor. KPSS’nin şart olduğu alanlar için baraj puan ve sıralamalar oluşturuldu. Branş bazındasıralamalara çok dikkat edilmesi gerekiyor. Sıralamalara uymayan vatandaşların başvurmalarının gerekli olmadığı belirtiliyor. Belli başlı illerde alımların daha yoğun olacağı söyleniyor. İhtiyaç halinde alımların artacağı ve gerekli yerlere kadro takviyesi yapılması bekleniyor. Pandemiden dolayı sağlık alanlarına ciddi anlamda yönelme söz konusu. Hastane içi personel konusunda sıkıntı yaşanmaması adına bu alımların hızlı şekilde sonuçlanacağı da biliniyor.

Birçok Kadroda Boş Kontenjan Mevcut

Açılacak kadrolar arasında, ebe, diyetisyen, ilk ve acil yardım, hemşire, anestezi sağlık teknisyeni, tıbbi sekreter, röntgen memuru, sağlık fizikisi, laboratuvar memuru, fizik tedavi sağlık teknikeri, eczane teknikeri, röntgen teknikeri olacak. Bu kadroların kontenjanları aynı olmayacak. Alım yapılacak hastane, bakım evi, illere göre kadro ve kontenjan bilgileri değişebilir. Kılavuz yayınlandıktan sonra başvuruların açılması bekleniyor. Açıklamaların ardından açılacak kadrolara başvuru yapmak için vatandaşın devamlı takipte kalması isteniyor. Başvuruların hemen yapılması açısından önemli olan bu konu yoğunluğu da önleyecek. Başvuruların ardından vatandaşı bekletmeden işlemler sonuçlandırılacak. Başvurunun olumlu sonuçlandığını kişilere telefon aracılığı ile bilgilendirilecek. Bundan dolayı kişilerin kendi GSM hatlarını kullanmaları tavsiye ediliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP