Belirlenen İşleri Kurun Sermayeyi Düşünmeyin Destek Devletten Geliyor

Belirlenen İşleri Kurun Sermayeyi Düşünmeyin Destek Devletten Geliyor

Devlet kendi işini kurmak isteyen vatandaşlar için yeni bir çalışmaya tamam dedi. Buna göre belirtilenişlerden birini kuran vatandaşa ödeme yapılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:22
Belirlenen İşleri Kurun Sermayeyi Düşünmeyin Destek Devletten Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KOSGEB ile anlaşmalı çalışacak olan devlet vatandaşın kendi işini kurmasını inanılmaz destekliyor. Pandemi dolayısıyla işsiz kalan vatandaşlar kendi işini kurarak az da olsa birkaç kuruş kazanmanın derdinde. Devlet bu vatandaşlara destek olmak için hibe destek paketinin duyurusunu yaptı. Devlet destekli krediden yararlanmak isteyen vatandaşların uyması gereken şartlar da belirlendi. Buna göre kişi 18 yaş ve üzeri olmalıdır. Verilecek kredinin hukuki sorumluluğunu taşıyacak yaşta olunması gerekiyor. Buna ek olarak girişim sertifikasına sahip olunması gerekiyor. Girişim sertifikanız yoksa almak için ilgili yerlere müracaat etmeniz gerekiyor. Krediyi aldıktan sonra ne yapacağınızı bilmiyorsanız devlet size yardımcı olamayacak. Bundan dolayı kredi için başvuru yaparken sizden iş planı istenecek.

Sertifika Almak Zorundasınız

Tüm bu şartları sağlıyorsanız kayıt işlemlerini yaptıktan sonra başvuru sonucunu bekleyebilirsiniz. Girişimcilik sertifikası içinse 32 saatlik uygulamalı eğitime katılmanız gerekiyor. Halk Eğitim Merkezlerinde verilecek eğitimlere başvuru yapmanız gerekiyor. Kısa sürede bu eğitimlere kaydınız oluşturulacak eğitimlere başlayabilirsiniz. Eğitimlere başladıktan kısa süre sonra sertifikayı almaya hak kazanmış olacaksınız. Devletin kredi vereceği meslek kolları da belirlendi. Buna göre çamaşırhane işletmesi, kuru temizlemecilik, doğal cilt bakım ürünleri yapım-satım, bayilik açmak, cafe açmak, solucan gübresi saçmak isteyen vatandaşlar devletten kredi alabilecek. Özellikle bayilik alma noktasında fazla bir talep var. Risk oranının düşük olması, başarı oranının yüksek olması ve her şeyin bayiliğinin açılmasının mümkün olması bu mesleği cazibeli kılıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP