DOLAR

32,5911

0.35%
EURO

34,8656

0.35%
ALTIN(gr)

2.504,27

0,81%
BİST 100

%
Rusya’da Bir Kripto Para Hırsızlığı Daha

Rusya’da Bir Kripto Para Hırsızlığı Daha

Rusya ve Ukrayna, sık sık kripto para birimleri için yapılan gasp, adam kaçırma, fidye ve benzeri suç olayları ile ilgili gündeme geliyor. En son, Rusya’daki önemli kripto para geliştiricilerinden bir tanesi olan Yury Mayorov, Moskova sokaklarında soyuldu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:22
Rusya’da Bir Kripto Para Hırsızlığı Daha
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Soygunun Detayları

Forklog’un 26 şubatta tarihinde yaptığı habere göre, Rus kripto para yatırımcısı ve geliştiricisi Yury Mayorov, saat 22.00 sularında Isakovskogo caddesi üzerinde yürürken Mercedes marka bir otomobil ile yolu kesildi ve içinden çıkan kimliği belirsiz 4 kişi tarafından arabaya binmeye zorlandı. Şehrin etrafında araba ile dolaşırken soyguncular tarafından dövülen Yury Mayorov’un, 20 bin doları, 3 milyon dolar değerindeki 300 Bitcoinlik kripto para hesap cüzdanına erişimi olan bir dizüstü bilgisayarı ve Hindistan gezisi için henüz yeni almış olduğu 3 adet iPhone marka cep telefonu gasp edildi. Mash adındaki bir telegram kanalı ise Yury Mayorov’un arabadan indirilmeden önce parlak mavi bir hapı vodka ile içmeye zorlandığını ve bu yüzden de polise gitmeden önce hastaneye gitmek zorunda kaldığını iddia etti. PRIZM kripto parasının yaratıcısı ve geliştiricisi olan Yury Mayovov, kendisini kaçıran bu dört kişinin kimliğini henüz tespit edemedi ve bu yüzden soyguncuların kimliği hala belirsizliğini koruyor.

Bu İlk Soygun Değil

Kripto para soygunları Rusya ve Ukrayna ülkelerde çok fazla miktarda yaşanmaya başladı. Rusya ve Ukrayna’nın çeşitli bölgelerinde sürekli olarak kripto para yatırımcıları, yaratıcıları, geliştiricileri ve bloggerları soyguna maruz kalıyor. Yury Mayorov’un 20 bin doları, 3 milyon dolar değerindeki 300 adet Bitcoin’i ve 3 adet iPhone marka telefonunun çalındığı gasp vakası ile aynı gün, bir başka kripto para yatırımcısının suratı bıçak ile kesilerek 1 milyon dolar değerindeki 100 adet Bitcoin’i gasp edilmişti. 2018 yılının ocak ayında ise Rusya’nın bu sefer St. Petersburg kentinde bir youtube kripto para bloggerı kendi evinde saldırıya uğramış ve değeri yaklaşık olarak 428 bin dolar eden 24 milyon rublesi çalınmıştı. 2017 yılının aralık ayında ise Ukrayna’da bir kaçırılma vakası gerçekleşmişti. İngiltere kökenli bir altcoin olan EXMO’nun yöneticisi konumundaki Pavel Lerner, Ukrayna’nın Kiev şehrinde kaçırılmış ve 3 gün sonra, 1 milyon dolarlık bir Bitcoin ödemesinin ardından serbest bırakılmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP