DOLAR

32,5681

0.09%
EURO

34,8082

-0.1%
ALTIN(gr)

2.495,21

0,45%
BİST 100

%
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Duyurdu! Nakit Desteği Ödemeleri Başlıyor!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Duyurdu! Nakit Desteği Ödemeleri Başlıyor!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Duyurdu! Nakit Desteği Ödemeleri Başlıyor!

Zor zamanlardan geçen vatandaşlara, salgın döneminden beri destek paketleri dağıtılıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı açıkladı! Bakan Zümrüt Selçuk; Ağustos ayından kalan nakit desteği ödemelerinin daha fazla geciktirilmeyeceğini, ödemelerin, Eylül ayının ikinci haftası vatandaşlara dağıtılmaya başlayacağını bildirdi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:22
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Duyurdu! Nakit Desteği Ödemeleri Başlıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nakit Desteği Ödemesi Nedir? Kimlere Verilir?

“COVİD-19” salgınının etkileri halen tüm Dünya’da gözlenmekte. Bu sebeple hükümetler kapanan, eleman fazlalığı bulunan, iflas eden mekânlarda ve kurumlarda çalışan vatandaşlar işsizlik endişesi içerisinde. İşten çıkarmalar yasaklandı, bu sebeple işverenler, çalışanlara ücret ödememek adına çoğu vatandaşı ücretsiz izne çıkardı. Bu gibi durumlar için düzenlenmiş olan nakit desteği ödemesi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, ücretsiz izne çıkarılan ve şu dönem çalışmayan vatandaşlara veriliyor.

Nakit Desteği Ödemeleri Nasıl Dağıtılacak?

Başvuran vatandaşlara her ay dağıtılan nakit desteği ödemelerinin Ağustos ayında ödemesi yapılamamış olan kısmının, 8 Eylül’den itibaren vatandaşlara dağıtılacağı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı tarafından açıklandı. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, ödemelerin vatandaşların banka hesapları üzerinden yapıldığını hatırlattı. Sistemde İBAN bilgisi eksik veya hatalı olan vatandaşların ödemesi ise PTT aracılığı ile yapılacak.

Nakit Desteği Ödemeleri Neye Göre Yapılır?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un açıklamasına göre nakit destek ödemeleri, vatandaşın T.C kimlik numarasına göre yapılıyor. Bakan Selçuk açıklamasında;

“ücretsiz izne ayrılan işçilerin nakdi ücret desteği ödemeleri T.C kimlik numarasının son hanesi 0-2-4 olanlara 8 Eylül’de 6-8 olanlara 9 Eylül’de yapılacak.” diye belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP