Kredi Notuna Nasıl İtiraz Edilir?

Kredi Notuna Nasıl İtiraz Edilir?

Türkiye’de ortalama 1400 olan kredi notu, düşük olması halinde bankalar tarafından reddedilmektedir. Kredi başvurularında kredi notunun miktarı bankalar için önemli bir husustur. Ortalamanın altında olduğu takdirde kredi almak mümkün olmayabilir.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:24
Kredi Notuna Nasıl İtiraz Edilir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankaya yapılan ödemeler zamanında yapıldığı halde kredi notunda düşüşler yaşanıyorsa bankanın sisteminden kaynaklanan hatalar olabilir. İşte bu durumlarda kredi notunaitiraz söz konusudur. Ayrıca KKB (Kredi Kayıt Bürosu) resmi web sitesinden ya da bankanız aracılığıyla itiraz etmek de mümkündür. Bu gibi durumlarda Findeks Risk Raporu’na da doğrudan itiraz edilmiş olur.

Kredi Notuna itiraz Etmenin Yolları

“ MİDES (Müşteri İtiraz Değerlendirme Sistemi) ile itiraz” etmek mümkündür. Yaklaşık olarak sonuçlanması iki saat süren kredi notuna itiraz etme yöntemi ile (KKB) Kredi Kayıt Bürosunun sitesi üzerinden MİDES ile itirazda bulunabilirsiniz. Banka ile itirazda bulunmaktan daha kolay bir yöntemdir.

“Dilekçe Yöntemi ile itiraz” ise başvurulabilecek bir diğer yöntemdir. KKB itiraz dilekçe örneğini web sitesi üzerinden bulunabilir. Bu yolla kredi notunuza yazılı bir şekilde itiraz edebilirsiniz. Dilekçenizin sonuçlanması durumunda problemin ne olduğu daha iyi bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Son olarak “Banka Aracılığıyla İtiraz Yöntemi “ile direkt olarak bankanıza müracaat ederek kredi notunuza itirazda bulunabilir ve sorunun ne olduğu detaylı olarak öğrenebilirsiniz. Sizin yapacağınız itiraz işlemi ile bankaların yapacağı işlem aynıdır. Çünkü bankalar da müşterilerinkiyle aynı olan sistemi kullanırlar. Ama yine de en kolay yöntem KKB’ nin resmi web sitesindeki Müşteri İtiraz Değerlendirme Sistemi olacaktır. Sonuç vermesi kısa sürede olduğunda tercih edilen bir yöntemdir. Bu yönteme başvurmak müşteri açısından daha karlı olacaktır.

Kredi Notuna İtiraz Etmek Olumlu Yönde Sonuçlanır mı?

İtiraz başvurularının sonuçları müşteri açısından olumlu ya da olumsuz olduğu bir an önce öğrenilmek istenir. Genelde olumsuz sonuçlanan findeks itiraz başvurusudur. Kredi notu hesaplama sisteminin otomatik olması olumsuz sonuçlanmasına neden olmaktadır. Kredi notunun düşük olması ve yapılan geç ödemeler de olumsuz sonuçlar doğurur. Müşterinin aleyhine bir durum yoksa kredi notuna itiraz olumlu olacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP