DOLAR

32,5924

0.36%
EURO

34,8718

0.37%
ALTIN(gr)

2.505,00

0,84%
BİST 100

%
O İlde Bankalar Kredi Vermeyi Durdurdu

O İlde Bankalar Kredi Vermeyi Durdurdu

Gemlik'te konut alım satımları büyük oranda düşüşte seyrediyor. Çeşitli spekülasyonlar nedeni ile satışların düştüğü belirtilirken bankaların da kredi vermediği iddialar arasında!

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:24
O İlde Bankalar Kredi Vermeyi Durdurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KHK ile taşınması öngörülen Bursa’nın Gemlik ilçesi içerisinde hayat neredeyse durmuş görünüyor. Çıkarılan KHK sonucunda Gemlik’te konut alım ve satımları oldukça önemli bir oranda düştü. Bunun sonucunda konut sahipleri artık konutlarına tadilat yaptırmak bile korkar oldu. Vatandaşlar bazı bankaların kredi vermekten bile çekindiğini ileri sürerken, Gemlik Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, bu durumun bir kentsel dönüşüm olduğu dile getirildi.

Konut Alım Satımları Durdu

24 Aralık’ta yayımlanmış olan 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile, Bursa’nın Gemlik ilçesinde deprem riski altındaki yerleşim yerlerinin şehir dışına nakledilmesi öngörüldü. Deprem riski altındaki binaların taşınacağı yer, Manastır mevkiindeki Cumhuriyet Mahallesi’nde yer alan 300 hektarlık bir alan olarak belirlendi. Halk arasında ise belirli bir kısmın değil, şehir merkezinin tamamen taşınacağı yönünde spekülasyonlar mevcut. Bu spekülasyonlar yüzünden ilçede hayat kilitlenme noktasına geldi. Spekülasyonların bir sonucu olarak da Gemlik’teki konut alım satımları büyük oranda düştü.

Emlakçılar İsyan Ediyor

Gemlik’teki konut alım satımlarında yaşanan düşüş ile ilgili olarak yaşadıklarını anlatan bir emlakçının aktardıklarına göre, KHK kararından önce Gemlik’te standart bir emlakçının ayda 3 veya 4 ev sattığı dile getirildi. Ancak bu durumun çıkarılan KHK sonucunda tamamen değiştiğini belirten emlakçı, müşterilerin yakın gelecekte evlerinin taşınacağı nedeniyle yeni ev almadıklarını ve hatta çatılarını bile onarmaktan çekindiklerini ifade etti. Ayrıca bu durumun sadece emlak sektörünü değil yan inşaat sanayisini de kötü etkilediğinin altını çizmiş oldu.

Müteahhitler Çaresiz

KHK sonrası Gemlik’teki emlak durumu ile ilgili açıklamalarda bulunan müteahhit Mustafa Memişoğlu, taşınma kelimesi yüzünden halkın tedirgin olduğunu belirterek eskiden ayda bir veya iki daire sattıklarını fakat şimdi ise satışlarının tamamen durduğunu ifade etti. KHK çıkarıldıktan sonra dairelere olan ilginin tamamen sona erdiğini aktaran Memişoğlu, daire fiyatlarını 300 bin TL’den 250 bin TL’ye indirmiş olmalarına rağmen insanların daire almadığının altını çizdi.

Belediye Toplantılar Düzenliyor

Bu gelişmelerin ardından Gemlik Belediyesi de çareyi halkı bilgilendirmek amacıyla toplantılara davet etmekte buldu. Halkı toplantıya davet ederek bu durumun nakil olmadığını ve bir dönüşüm olduğunu anlatmayı hedefleyen Gemlik Belediyesi yetkilileri, ‘’nakil’’ kelimesi yerine başka bir ibarenin kullanılacağını dile getirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP