DOLAR

32,3394

0.25%
EURO

35,1379

-0.02%
ALTIN(gr)

2.302,30

1,10%
BİST 100

%
1460 TL Alacak Olan Vatandaşlar Sevinçten Dört Köşe Oldu
  • Finans 365
  • Finans
  • 1460 TL Alacak Olan Vatandaşlar Sevinçten Dört Köşe Oldu

1460 TL Alacak Olan Vatandaşlar Sevinçten Dört Köşe Oldu

Devlet özellikle kendi ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılamayan vatandaşlar için daha fazla çalışma sürdürüyor. Bu kesimden biri de yaşlılar ve engelliler oluyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:24
1460 TL Alacak Olan Vatandaşlar Sevinçten Dört Köşe Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi dolayısıyla yaşlılar ve engelliler inanılmaz şekilde mağdur oldu. Yaşana mağduriyet hem işsizlik olarak kendini gösterdi hem de öz bakım olarak cereyan etti. Pandemi sürecinde riskli hastalar grubunda olan yaşlılar ve engelliler dışarı çıkıp iş arayamadı. Aynı şekilde sıkı olarak korunmaları gerektiğinden dışarıdan hazır iş de getiremedi. Bu durum maddi olarak çöküntüye sebep olurken eve yabancı bir bakıcının gelememesi öz bakım konusunda sıkıntılar yaşattı. Devlet tüm bunları göz önünde bulundurarak hem yaşlılar hem engellileri kapsayan devlet ödemesi yapmaya karar verdi. Yapılacak ödeme zamlı şekilde ve 1460 TL olacak. Ödemelerin periyodik olarak yapılması planlanıyor. Pandemiden dolayı eve yabancı birilerinin girmesi istenmediğinden verilecek ödeme sadece 2. Dereceden yakına kadar ödenecek. Diğer vatandaşların varlığı saptanırsa ödeme anında kesilecek.

İhtiyaç Sahiplerinin Başvurması Gerekiyor

Ödemeden yararlanmak isteyen yaşlıların 65 yaş ve üzeri olması kesin şartlardan bir tanesi. Diğer yaş seviyeleri farklı devlet destek ödemeleri mevcut. Buna ek olarak vatandaşların devletten başka hizmet almamaları da gerekiyor. Bu hizmetlerden içinde maddi ödemeler ve fiili hizmetler yer alıyor. Emekli olan yaşlılar bu ödeme verilemeyecek ayrıca devlet desteği alan yaşlılar da ödeme alamayacak. Engelliler için şartlar bu kadar sert değil. Engelli vatandaşlar maddi olarak darlık içinde olduklarını ve engel durumlarının %40’tan fazla olduğunu belgeledikten sonra 1460 TL’yi PTT’den alabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP