DOLAR

32,4297

0.16%
EURO

35,6373

0.53%
ALTIN(gr)

2.323,11

0,19%
BİST 100

%
SSK’lı Bağ-kur’lu Emeklilere Müjdeli Haber! Faizsiz Kredi Çekme Kampanyası
  • Finans 365
  • Gündem
  • SSK’lı Bağ-kur’lu Emeklilere Müjdeli Haber! Faizsiz Kredi Çekme Kampanyası

SSK’lı Bağ-kur’lu Emeklilere Müjdeli Haber! Faizsiz Kredi Çekme Kampanyası

Emekli vatandaşa ve kendi müşterilerine avantajlı kampanyalar sunan bankalar hangileri! Emekli vatandaşa 60 ay vadeli kredi imkanı, faiz oranları ne durumda? Tüm detaylarıyla haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:25
SSK’lı Bağ-kur’lu Emeklilere Müjdeli Haber! Faizsiz Kredi Çekme Kampanyası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vakıfbank, Ziraat Bankası PTT’nin SGK veya Bağ-kur’dan malulen emekli vatandaşlara faizsiz kredi imkanı sunarak kolaylık sağlıyor. Aynı zamanda emeklilik hakkı kazanan vatandaşlar emekli maaşlarını bekledikleri süre zarfında sıkıntı yaşamamaları adına avans imkanı sunulmakta, emekli maaşı 90 gün içinde bağlanmayan vatandaşlar SGK’ye yazılı başvuru yaparak avans talebinde bulunma hakkına sahiptirler. Avans miktarı 3 aylık asgari ücrete denktir, 2020 yılında 3 aylık avans 6 bin 972 Türk Lirası’dır. Üstelik 10 maaşa denk faizsiz kredi imkanı tekrar gündeme oturdu fakat yapılan açıklamalar doğrultusunda bu taleplerin hiçbiri gerçekleştirilemedi fakat bankalar tarafından faizsiz kredi kampanyaları mevcut.

Faizsiz Kredi Müjdesi Geliyor Mu?

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle emekli vatandaşlar ekonomik olarak dara düştü bu nedenle devlet emekli vatandaşlara kolaylık sağlamak için %0.49 faiz oranıyla 6 ay ertelemeli devlet destekli ihtiyaç kredisi fırsatı sunuyor. Emekli vatandaşların talebi 10 maaş faizsiz kredi desteği oldu, verilmesi bekleniyor olan bu kredinin geri ödemesi emekli vatandaşın maaşından taksitli olarak her ay kesilecek.

Emekli Kredisi Almanız İçin Belirlenmiş Şartlar Neler?

Emekli vatandaşların faizli/faizsiz emekli kredisi imkanlarından yararlanabilmeleri için belli başlı şartlar bulunmakta. Faizsiz kredi için bankalar emekli vatandaşın; yaş ve hastalıklara bağlı durumunu değerlendirip, bazı kriterleri göz önünde bulundurur. Emekli kredisi çekebilmek için gereken yaş 75’tir, bazı bankalar için yaş sınırı 80’dir. Bu yaş grubunun üzerindeki kişiler daha riskli durumda oldukları için emekli kredisinden yararlanamazlar. Emekli vatandaşın bankada kara listede bulunmaması gerekir bu da önemli şartlar arasındadır, çekilecek kredi miktarı taksitlendirildiğinde taksidin aylık maaş miktarının yarısını geçmemelidir. Alınan maaş miktarı büyük bir belirleyici husustur, bankalar emekli vatandaşlar 36-48 ay arasında vade imkanı tanımakta. Kredi kullanmak isteyen emekli vatandaş gayrimenkul ipotek ettirecek ise ve evliyse eşinin imzası gerekmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP