Kadınlara Devletten Bir Şok Daha Geri Ödeme Mi İstenecek?

Kadınlara Devletten Bir Şok Daha Geri Ödeme Mi İstenecek?

Kadınlar evlilik işlemlerinden anne oluncaya kadar ve hatta anne olduklarında bile devletten destek görmeye devam ediyor. Yeni destek paketinde de başrolde kadınlar var. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:25
Kadınlara Devletten Bir Şok Daha Geri Ödeme Mi İstenecek?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet, ödeme paketi oluştururken kadınlara muhakkak pay ayırıyor. Her koşulu değerlendiren devlet, ödemeleri buna göre ayarlıyor. Evlilik aşamasından hamilelik sürecine, doğumdan kreş parasına kadar her kalemi düşünülerek hazırlanan yeni ödeme paketi için başvurular en kısa zamanda başlayacak. Toplamda 9 bin TL’ye denk gelen ödemelere dair merak edilen sorular da yok değil. Vatandaş en çok geri ödemenin olup olmayacağını araştırıyor. Yapılan açıklamaya göre devlet kadınlara yönelik olan bu paketin geri ödemesini almayacak. Kadınlar aldıkları parayı gönül rahatlığıyla kullanabilecek. İŞKUR ve SGK ortaklığından verilecek olan ödemenin detayları da izah edildi.

Her Kadın Yararlanacak

Yapılması planlanan ödemelerden ilki çeyiz ödemesi olacak. Evlilik çağına gelen kadınlara yönelik olan ödemede evlilik işlemlerinin tamamlanmış olması gerekiyor. Ayrıca herhangi bir gelire sahip olunmaması da isteniyor. Çeyiz ödemeleri kapsamında 9 bin TL’ye kadar ödeme yapacak olan devlet çeyiz için birikim hesabı açan vatandaşlara daha fazla katkıda bulunacak. Bir diğer ödemede iş görmezlik ödeneği olacak. Anne doğumdan sonra bir süre çalışamaz durumda olacak. Bu esnada ekonomik olarak bir sıkıntının olmaması için devlet anneye iş görmezlik ödeneği verecek. Bundan yararlanmak için çocuğun sağ şekilde doğmuş olması gerekiyor. Asgari ücrete göre hesaplanacak ödenek için şimdilik belirlenen tutar 7 bin TL olarak açıklandı. Rapor parası ve süt parasını da beraber ödenmesiyle beraber toplamda 10 bin TL ödeme sağlanmış olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP