DOLAR

32,5909

0.35%
EURO

34,8301

0.26%
ALTIN(gr)

2.495,74

0,47%
BİST 100

%
Girişimciler İçin Tasarlanan Paketlerde Şok Karar

Girişimciler İçin Tasarlanan Paketlerde Şok Karar

Devlet tüm vatandaşlara destek ödemesi yapmaya devam ederken girişimcileri de unutmadı. Yeni tasarılar için şok ayrıntılar bulunuyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:25
Girişimciler İçin Tasarlanan Paketlerde Şok Karar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kendi işimi kurmak isteyen veya halihazırda işini kuran ancak işini büyütmek için maddi destek vatandaşlara devlet yeniden destek destek yapamaya devam ediyor. Birara destek ödemlerinin kapsamını daraltan devlet normalleşme süreciyle beraber bu ödemeleri tekrardan revize etti. Artık girişimci olan vatandaşlara yeni destek ödemeleri verilmeye başlanacak. Bazı ödemelerin geri ödemesi olmayacakken bazı ödemeler düşük faiz oranlarıyla tekrardan devlete ödenecek. Seçeneklerin hepsi vatandaşlara sunulmuş olacak. Bir diğer yenilik ise kadınlara yönelik olacak. Buna göre belli yüzdelik dilim oluşturan devlet kadınlar için daha fazla ödenek ayırdığını duyurdu Kadın girişimcilerin sayısının artması sebebiyle devletin bu durumu teşvik ettiği düşünülüyor. Verilen destek ödemeleri girişimcilerin işine yarayacakken girişimci olmaya cesaret edemeyenler içinse teşvik niteliğinde olacak.

Pilot İl Uygulaması Kalktı

Kadınlar için verilecek destek ödemesinin kapsamı açıklanmaya başlandı. Buna göre kadınlar 2 aşamalı eğitim ve sınavlara geçtikten sonra devletten ödeme alabilecek. İlk etapta pilot illerde ödeme yamaya karar veren devlet yoğun istek üzerine pilot il uygulamasını kaldırdı ve çalışmayı 81 ile yaymaya karar verdi. Türkiye’nin her yerinde kadınlara verilecek eğitimler pandemi sebebiyle online olacak. Projeye seçilecek kadınların iş projeleri veya hâlihazırdaki işleri gerekli mercilere sunacak. Yetkili mercilerden alınan onaydan sonra 2 aşamalı bri eğitime gidilecek. Arada yapılacak iki sınavla beraber en iyi proje hibe desteğine hak kazanmış olacak. 30 kadın olarak belirlene kontenjanın artmayacağı düşünülüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP