MEB Kırtasiyelere Yardım Paralarını Yatırdı mı?

MEB Kırtasiyelere Yardım Paralarını Yatırdı mı?

2020-2021 eğitim yılının başlama tarihinin yaklaşmasıyla her yıl Eylül ayında ödenen kırtasiye yardımını miktarını araştırmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı, her yıl ilçe milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla öğretmenlere eğitime hazırlık ödeneği sağlıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:25
MEB Kırtasiyelere Yardım Paralarını Yatırdı mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ödeneğin tutarı bu yıl için 1210 lira olarak belirlendi. Ödeneğin net tutarı ise 1200,80 lira olacak. Öğretim yılına hazırlık ödeneği, fiilen öğretmenlik yapanlara ödeniyor.

Öğretmen Eğitime Hazırlık Ödeneği Nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı’nca her yıl kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlere yönelik verilen eğitime hazırlık ödenekleri tutarları belli oldu. 81 ile gerekli yazılar gönderildi. %2,5 oranında arttırılan tutar karşılığında kadrolu öğretmenler 1200 TL, sözleşmeli öğretmenler ise 1032 TL eğitime hazırlık ödeneğinden faydalanacak. Bu tutarlar 7 Eylül 2020 itibariyle hesaplara yatacak.

Yeni eğitim ve öğretim tarihi 21 Eylül 2020 tarihinde kademeli olarak başlayacak. Öğretmenlerin ders anlatımlarına yönelik materyalleri temini konusunda ayrılan bu ödenekten, fiili olarak çalışan, ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları faydalanabiliyor.

Sınıflarına dönmeyi bekleyen öğretmenler, yeni dönemde öğrencileri için ders malzemelerini hazırlamaya başladı. Uzun süre okullarından uzakta kalan öğretmen ve öğrenciler için bu başlangıç oldukça özel. Cumhuriyet tarihi boyunca bu kadar uzun süreli eğitime ara verilmemişti. Her ne kadar uzaktan eğitim devam etse bile, hepimizin bildiği ve bir parçamız olan okul anlayışı, şu anda yaşanan günlerin çok uzağında kalıyor. Öğretmen ve öğrencilerin tekrar bir araya gelmesiyle yaşanacak olan heyecanın çeşitli devlet teşvikleriyle güçlendirilmesi oldukça faydalı olacak. Kaynak kitap alımı, notların çoğaltılmasına yönelik kalemlerde kullanılan bu ödenek, öğretmenlerin harcamalarına katkı sağlıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP