DOLAR

32,5708

0.25%
EURO

34,8120

0.1%
ALTIN(gr)

2.490,17

0,25%
BİST 100

%
Ham Petrol ve Brent Petrol Fiyatları Ne Olur? Yükselir mi? Düşer mi?
  • Finans 365
  • Finans
  • Ham Petrol ve Brent Petrol Fiyatları Ne Olur? Yükselir mi? Düşer mi?

Ham Petrol ve Brent Petrol Fiyatları Ne Olur? Yükselir mi? Düşer mi?

Pandemi döneminde tarihi dip fiyatları gören petrol fiyatları ile ilgili son gelişmeler neler? İnfo Yatırım hazine biriminin yayınladığı analiz ve detaylar haber detayımızda.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:25
Ham Petrol ve Brent Petrol Fiyatları Ne Olur? Yükselir mi? Düşer mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ham petrol ve brent petrol ile ilgili İnfo Yatırım hazine biriminin analizine göre;

Hafta içerisinde Uluslararası Enerji Ajansı’nın oldukça kötümser raporu takip edilmiş ve petrol fiyatları üzerinde bir miktar baskı unsuru oluşturmuştu. Fakat buna rağmen ABD’deki enerji talebinin iyileşebileceğine dair olumlu beklentiler piyasalarda ağır bastı ve petrol fiyatları haftayı kazançla geçmeye doğru yol almaya başladı. Özellikle ABD’de ham petrol stoklarının beklentilerin üzerinde azalması umutları artırdı.

Ham petrole baktığımızda geçtiğimiz Çarşamba günü fiyatların son 5 ayın zirvelerinde fiyatlamalar gerçekleştirdi. Diğer yandan piyasalar koronavirüs vakalarındaki gelişmeleri yakından takip ediyor. Vaka sayılarının istenilen kontrolün altına alınamaması zaman zaman fiyatlar üzerinde baskı unsuru olarak karşımıza çıkıyor.

Tüm bunlar ışığında Brent petrolü teknik olarak incelediğimizde yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 46.21 – 47.63 – 48.84 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü olası gevşemelerde ise ilk olarak karşımıza 44.47 seviyesi destek noktası olarak çıkabilir. Bu seviyenin geçilmesi ile birlikte sırasıyla 43.28 ve 41.65 seviyeleri diğer destek noktaları olarak test edilebilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP