Dolar İbresini Düşüşe Çevirdi mi?

Dolar İbresini Düşüşe Çevirdi mi?

Serbest piyasada dolar düşme yönünde seyrini devam ettiriyor. 7,40 TL altında sakin bir performans gösteren dolar, yabancı kurumlardan gelen TL alım tavsiyesi üzerine TL üzerindeki baskısını azalttı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:25
Dolar İbresini Düşüşe Çevirdi mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez Bankası geleneksel yöntemle açtığı repo ihalesi ile ortalama faizi %11,25 olarak gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz hafta Karadeniz’de doğal gaz arayışlarından olumlu sonuç alındığının açıklanmasıyla düşüşe geçen dolar, bu hafta yükseliş hareketine dönüş yaptı. Döviz kuruna ait değişiklikler gün botunca yakından izleniyor.

Vatandaş bu dalgalanmalardan kaynaklı oluşan borçlanmanın yükselişinden ise endişeli. Her geçen gün alım gücünün düşmesini sağlayan Dolar/ TL dengesizliği ekonomik yangının yerini belli ediyor.Halkın cebindeki paranın değer kaybetmesi en çok düşük maaşla aile geçindiren işçi ve emekliyi zorluyor.Merkez Bankası 1 yıl sonrası dolar kuru beklentisini Haziran ayında yapılan anket döneminde 7,26 TL olarak ilan etmişti.

Temmuz anket raporu yayınlandığında bu rakam 7,68 TL olarak revize edildi. Sonuç olarak, dolar kurunun yükseleceğini öngörenlerin sayısı artıyor.Türk lirasının hızla değer kaybettiğini görüyoruz. Bu yüzden de Dolar pahalı hale geliyor. Faiz enflasyonun altında tutulduğundan, bir başka deyişle, tüketicilerin Türk lirası ile yapmış olduğu yatırımlar enflasyonun altında kalıyor. Bu sebepten, dolar kurunu sabit tutmak mümkün olmuyor. Piyasa beklentileri 2021 Ağustos ayına kadar doların yükseliş bandında seyir edeceği yönünde gözüküyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP