DOLAR

32,5787

0.07%
EURO

34,9104

0.06%
ALTIN(gr)

2.436,95

0,30%
BİST 100

%
Yeni Zamlar ile O Ödemeler Açıklandı Millet ATM’lere Hücum Etti
  • Finans 365
  • Gündem
  • Yeni Zamlar ile O Ödemeler Açıklandı Millet ATM’lere Hücum Etti

Yeni Zamlar ile O Ödemeler Açıklandı Millet ATM’lere Hücum Etti

Açıklanan ekonomi verileri birçok ödeme tutarına zam getirdi. Devlet desteködemelerine de yansıyan zamlarla beraber en çok vatandaş sevindi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:25
Yeni Zamlar ile O Ödemeler Açıklandı Millet ATM’lere Hücum Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadınlara yapılan ödemeler her geçen gün artarak devam ederken güzel haber yine devletten geldi. Tüm maaşlara ve ödemelere zam yapılırken devlet desteklerine de zam geldiği belirtildi. %36 oranında zam yapıldığı açıklanırken kadınlara yönelik ödemelerde son tutar 650 TL olarak belirtildi. Eşi vefat eden kadınlara yapılan bu ödemelerle kadınların elleri daha da kuvvetlenmiş oldu. Bu ödeme sosyal destek alanında hiçbir ödeme almayan ve yasal haklardan yararlanamayan kadınları kapsamaktadır. Eşi sigortalı olup da kadının kendisi hiçbir işte çalışmamışsa ortaya ekonomik bir eşitsizlik çıkıyor. Pandemi koşullarında da iş bulmak hayli zorken kadınlar daha çok eziliyor.

PTT’den ya da ATM’den Ödeme Alabilirsiniz

Devlet bunun önüne geçerek kadınlara her ay 350 TL tutarında ödeme gerçekleştirecek. Bu ödeme kadın sigortalı bir işe girene kadar devam edecek. İki aylık ödeme alan kadınlara ise 650 TL ödeme yapılacak. Yıl içinde ortalama 3900 TL ödeme alınmış olacak. Ödemeler PTT aracılığı ile sağlanmış olacak bundan dolayı PTT’de banka hesabının olması önemli olacak. PTT’den hesap açma konusunda sorun yaşanacak ise aynı tutar ATM’lere de yatırılmış olacak. Pandemiyle beraber karantinalı vatandaşların sayısında hayli artış söz konusu. Ayrıca sokağa çıkma yasakları da mevcut. Bunlar göz önüne alınarak başvuru dahilinde bu ödemeler eve de getirilebiliyor. Başvurular ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile gerçekleştirilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP