DOLAR

32,5733

0.13%
EURO

34,9691

-0.19%
ALTIN(gr)

2.441,01

0,24%
BİST 100

%
ABD’li Beyaz eşya Devinden Türkiye’yi Yerel Satış Operasyonundan Çıkarma Kararı
  • Finans 365
  • Finans
  • ABD’li Beyaz eşya Devinden Türkiye’yi Yerel Satış Operasyonundan Çıkarma Kararı

ABD’li Beyaz eşya Devinden Türkiye’yi Yerel Satış Operasyonundan Çıkarma Kararı

ABD'li beyaz eşya devinden Türkiye pazarındaki satışlarını sonlandırma kararı. Konu ile ilgili detaylar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:25
ABD’li Beyaz eşya Devinden Türkiye’yi Yerel Satış Operasyonundan Çıkarma Kararı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şirket, Manisa’daki tesisinde ihracat odaklı olarak üretime devam edecek. Whirlpool Corporation, Türkiye’de Hotpoint ve Indesit markaları ile faaliyet gösterdiği belirtildi. Whirlpool Corporation’dan Reuters’a yapılan açıklamada, şirketin “mevcut ticari faaliyeti üzerine yeniden odaklanmak ve doğru ölçekte tekrar konumlandırmak üzere” Türkiye’yi yerel satış operasyonundan çıkma kararı aldığını kaydetti.

Bunun yanı sıra açıklamada, henüz bu konuda kesin bir takvimin belirlenmediği vurgulanırken; şirketin Manisa’daki üretim faaliyetlerinin ise süreceği belirtildi. Yapılan açıklamada, “Süreç tamamlanana kadar, Whirlpool olarak iş akışını mevcut haliyle sürdürülmesi ve geçiş döneminde sürekliliği sağlayacağımız konusunda güvence veriyoruz” ifadeleri kaydedildi.

MANİSA’DA SOĞUTUCU VE ÇAMAŞIR MAKİNESİ ÜRETİM TESİSİ BULUNUYOR

Ayrıca Whirlpool Corporation’un Manisa’da soğutucu ve çamaşır makinesi üretim tesisi bulunuyor. Şirketin Türkiye’de kendisine ait 3 mağaza, 83 yetkili bayi/mağazası ve yetkili bayi olmayan mağazaların içinde yer alan 398 satış noktası bulunduğu bildirildi. Türkiye, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’yı kapsayan 30’dan fazla ülkenin yer aldığı Whirlpool EMEA içinde yer almaktadır.

Türkiye Beyaz Eşya sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) verilerine göre, beyaz eşya satışlarındaki daralma Eylül ayında yüzde 37’ye çıkarken; ilk dokuz ay itibarıyla da yüzde 16’yı geçtiği vurgulandı. TÜRKBESD Başkanı Ergün Güler, geçtiğimiz günlerde 2019 yılına ilişkin yaptığı değerlendirmede, tüketimdeki daralmanın piyasaya yeni yansımaya başladığını, bu nedenle iç pazardaki küçülmenin 2019’da yüzde 15-20’ye ulaşabileceğini belirtmişti.

Önemli gelişmelerden ve son dakika haberlerinden anlık bildirim almak için uygulmamızı indirin:

Android Mobil Uygulamamızı indirmek için TIKLAYIN.

İOS Mobil Uygulamamızı indirmek için TIKLAYIN.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP