DOLAR

32,3741

0.16%
EURO

34,9872

-0.27%
ALTIN(gr)

2.324,66

0,24%
BİST 100

%
Devlet Tarafından Büyük Destek! Herkese 2 Bin 135 TL Yardım Verilecek
  • Finans 365
  • Gündem
  • Devlet Tarafından Büyük Destek! Herkese 2 Bin 135 TL Yardım Verilecek

Devlet Tarafından Büyük Destek! Herkese 2 Bin 135 TL Yardım Verilecek

Emekli olmayan, çalışamayan, engelli olan vatandaşlara SGK ve Devlet tarafından destek sunulacaktır. SGK’nın yardımı ile devletten ödeme sevinci geldi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:25
Devlet Tarafından Büyük Destek! Herkese 2 Bin 135 TL Yardım Verilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Korona virüs den dolayı pek çok yardımlar yapılmaktadır. Hastası olan, çalışamayan, kendi hasta olan vatandaşlara bakım desteği gelmektedir. Bu sosyal yardımlar vatandaşa karşılıksız olarak yapılmaktadır. Aylık olarak da maaş şeklinde yatmaktadır. Ayrıca 65 yaş üstü iseniz ve emekli maaşınız yok ise bu maddi destekten yararlanabilme imkanınız bulunmaktadır. Şu anda 600.000 kişi bu maddi destekten yararlanmaktadır. Vatandaşlar bu yardımı alarak kendi ihtiyaçlarını bu maaş ile rahat bir şekilde karşılamaktadırlar. Sağlık durumunuz yerinizde değil ise kişinin vasisi tarafından yapılabiliyor.

Maaşın Ayrıntıları Nelerdir?

Devlet tarafından yakınına bakan kişilere aylık evde bakım maaşı ödemesi yapılmaktadır. Bu desteği alabilmek içinde hastanın kendi bakımını gerçekleştirmemesi gerekiyor. Evin hane durumunun gelirine göre ödeme gerçekleşmektedir. 1544 TL evde bakım ücreti yatırılmaktadır. Bu para her ay maaş olarak yatırılmaktadır. Başvurular Aile Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından gerçekleşmektedir. Destekler bununla kalmıyor. Bu desteklerden emekli olamayan vatandaşlarda yararlanabilme imkanlarını taşıyorlar. 65 yaş üzerinde olup ve sosyal güvenceniz yok ise devlet destek olarak 65 yaş maaşı da vermektedir. Bu ödemede 637 TL olarak veriliyor. Gelir seviyesinin düşüklüğü tespit edilerek bu maaş ödenmesi gerçekleşiyor. Yeni yılda bu fiyat zamlanarak artacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP