DOLAR

32,5223

-0.06%
EURO

35,0322

0.42%
ALTIN(gr)

2.436,01

0,54%
BİST 100

%
Devletten 61 Bin TL Ödemede Anlaşmaya Varıldı! Ev Almak İçin Kara Kara Düşünen Vatandaşa Yardım Eli
  • Finans 365
  • Bankacılık
  • Devletten 61 Bin TL Ödemede Anlaşmaya Varıldı! Ev Almak İçin Kara Kara Düşünen Vatandaşa Yardım Eli

Devletten 61 Bin TL Ödemede Anlaşmaya Varıldı! Ev Almak İçin Kara Kara Düşünen Vatandaşa Yardım Eli

ABONE OL
28 Ocak 2023 22:41
Devletten 61 Bin TL Ödemede Anlaşmaya Varıldı! Ev Almak İçin Kara Kara Düşünen Vatandaşa Yardım Eli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ev almak isteyen vatandaşa destek devletten geldi. Belli şartlar dahilinde destek ödemesi yapılacak. Ev fiyatlarının ani artışı vatandaşı oldukça mutsuz ediyor. İşte detaylar… Kredi faiz oranlarının düşmesi bile kar etmemeye başladı. Konut stoklarında da uzun süredir problem yaşayan vatandaşların ev alma hayali suya düşmüştü. Ancak devlet yeni bir çalışma ile ev almak isteyen vatandaşlara kolaylık sağlayacak. İlk kez ev sahibi olacak olan vatandaşlarla ihtiyaç sahibi olan vatandaşların yaralanacağı ödemede sona yaklaşıldı. 28 bin TL ile 61 bin TL arasında ödeme yapılması planlanıyor. Verilecek olan hibe desteklerinin geri ödemesinin olup olmayacağı çok merak ediliyordu. Edinilen bilgiye göre geri ödeme istenmeyecek. Bu konu özelinde daha önce bankada konut hesabı açtıran vatandaşlar şanslı olacak.

Banka Hesaplarının Kullanım Süresi Kontrol Edilecek

Bu vatandaşlara devlet daha üst limitlerden kredi verecek. Banka hesabının kaç ay kullanıldığı burada önemli olacak. Dileyen çiftler ortak hesap açabilecekleri gibi dileyen çiftler ayrı ayrı hesap açabilecek. Ayrıca konut için verilecek hibe desteği için karı koca 2 farklı başvuru oluşturabilir. Devlet bu noktada vatandaşa serbestilik sağlamış durumda. Açılan hesapta TL cinsinde yatırım yapılmış olması gerekiyor.

Ayrıca 36 ay ile 47 ay arasında banka hesabını kullanan çiftlere %15 oranında devlet katkısı sunulacak. 48 ay ile 59 ay arasında banka hesabında birikim yapan vatandaşlar %18 oranında devlet katkısından yararlanabilecek. 60 ay ve üzeri sürelerde banka hesabını aktif şekilde kullanan vatandaşlar %20 oranında devlet katkısı alabilecek.

“Ziraat Bankası’na gelip bir Konut Hesabı açtırın. En az 3 sene birikim yaparak ilk konutunuzu aldığınızda toplam birikiminizin %20’sine kadar devlet katkısı hesabınıza eklensin” denilerek birikim hesabı açanlara devlet desteği olarak hibe para yardımı ödeneceği ilan edildi.

 

 

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP