Hibe Desteğinde Yaş Sınırı Kaldırıldı İşini Kurmak İsteyen Herkes Başvuru Yapacak

Hibe Desteğinde Yaş Sınırı Kaldırıldı İşini Kurmak İsteyen Herkes Başvuru Yapacak

Kendi işini kurmak isteyen vatandaşlar için hibe destek modellerini değiştiren devlet en yeni çalışmasıyla 30 bin TL nakdi hibe desteği sağlayacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:25
Hibe Desteğinde Yaş Sınırı Kaldırıldı İşini Kurmak İsteyen Herkes Başvuru Yapacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir dönem belli bir kesim iş kurmak için çabalarken gelişen imkanlar ve diğer etkenlerle beraber herkes iş kurma noktasında hevesli. Devlet ekonomisi için de gerekli olan bu durum sayesinde üretim artarken dışa bağımlılık da azalıyor. Pandeminin başından bu yana kırsal alanlara göçüp orada iş kuran vatandaşlar ile şehirde iş kuran vatandaşlar arasındaki açık giderek kapanmaya başladı. Buna ek olarak girişimci vatandaşların sayısı da baya arttı. Yapılan açıklamaya göre devlet yeni bir modelle vatandaşa 30 bin TL hibe desteği sağlayacak. Bu şekilde herkes iini kolaylıkla kurabilecek kurduğu işi de geliştirebilecek.

Herkes İşini Rahatlıkla Kuracak

Öncelerde çok katı uygulanan yaş şartı yeni modelle beraber esnetildi. Artık 18 yaşından büyük herkese devlet hibe desteği sağlıyor. Bu sayede vatandaşlar genö yaştan itibaren iş sahasına atılacak. Geri ödemenin olmayacağı destek ödemesi için farklı şartlar da bulunuyor. İlk etapta dikkati çeken şart haneye giren gelir şartı oldu. Kişi başı 701 TL’den az ücret düşen aileler hibe desteğine başvurabilecek. Ayrıca kişilerin üzerinde taşınır taşınmaz mal olmamalıdır. Buna benzer anlaşmalı sözleşmeler de başvuruyu geçersi kılacak. Verilecek hibe desteğinin ardından danışmanlık almak da mümkün olacak. Kurulacak iş kolu ne ise o alanda danışmanlık verecek birimler online ya da yüz yüze vatandaşla görüşebilecek. Başvurular ise en kısa zamanda başlayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP