DOLAR

32,3330

0.24%
EURO

35,0937

-0.11%
ALTIN(gr)

2.298,92

0,95%
BİST 100

%
Emekliler, Ev Hanımları Paranız Cebinizde Kalsın!

Emekliler, Ev Hanımları Paranız Cebinizde Kalsın!

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde ev, arsa, işyeri, dükkân, tarla veya konut olan herkes emlak vergisi mükellefi oluyor. Ancak belli koşullarda bu vergiden muaf olmak mümkün. Kimler emlak vergisinden muaf olabiliyor? Şartları nelerdir? Ödenen emlak vergileri iade alınır mı? İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:25
Emekliler, Ev Hanımları Paranız Cebinizde Kalsın!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sahip Olduğunuz Mülk Şartları Muafiyeti Belirliyor

Vergi muafiyeti olabilecek kişilerin sahip olduğu evin 200 metrekare ve altı olması halinde emlak vergisi ödemezler. 200 metrekare evi olan işsiz, emekli, ev hanımı, engelli kişiler, evlerini başka birisine kiraya verip, kendisi başka bir konutta kirada oturursa emlak vergisi ödemezler.

Ancak emekli eşin kendi evini kiraya verip, eşine ait olan evde yaşaması halinde emlak vergisi ödemek zorundadır. Ayrıca ev hanımı, emekli, işsiz ve olanların sahip olduğu 200 metrekare ve altında ki evler için emlak vergisi ödemek istemiyorlarsa başka bir gelirlerinin olmaması gerekiyor.

Vergi Muaf Olabilirsiniz?

Emlak vergisi ödemesi için aranılan muafiyet şartları bulunan kişiler, emlak vergisi ödemezken bu kişilerin dışında kalanlar adına kayıtlı tapusu olan herkes emlak vergisi mükellefidir.

Ancak bazı durumlarda emlak vergisi muafiyeti söz konusudur.

  • Sahip olunan taşınmaz tek mülk ise
  • Hiçbir geliri olmayan, işsiz ve ev hanımları vergiden muaftır.
  • Sahip olunan tek gelir SGK tarafından ödenen emekli, dul, yetim, ölüm ve malûliyet aylığı ise muafiyet söz konusudur.
  • Engelli vatandaşlar emlak vergisi ödemezler.
  • Engelli vatandaşların birden fazla evi de olsa başka gelirleri de olsa Emlak vergisi ödemez.

Bu şartlara sahip olduğunuz halde emlak vergisi ödenmiş ise, ödemenin yapıldığı belediyelerden geriye dönük 5 yıllık süre içinde başvuru yapabilir ve ödemeleri geri alabilirsiniz. Makbuzlar ile emlak vergisi bürosuna başvuru yapılması yeterlidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP