Son Dakika: Ziraat Bankası kredi faizleri %1.53’ten %1.75’e yükseltildi
  • Finans 365
  • Kredi
  • Son Dakika: Ziraat Bankası kredi faizleri %1.53’ten %1.75’e yükseltildi

Son Dakika: Ziraat Bankası kredi faizleri %1.53’ten %1.75’e yükseltildi

Ziraat Bankası kredi faizlerini saatler 23.59'u geçtikten sonra güncelledi. Ziraat Bankası kredi faizi ne kadar oldu?

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:25
Son Dakika: Ziraat Bankası kredi faizleri %1.53’ten %1.75’e yükseltildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Henüz Ziraat Bankası tarafından açıklama yapılmadı ancak yakın zamanda bankanın kredi faizlerini yükseltmesini öneren ekonomistlerin uyarılarının ardından Ziraat Bankası bugün gece geç saatlerde kredi faizlerini resmi internet sitesinde güncelledi.

Banka daha düne kadar %1.53 faiz oranı ile kredi verirken bugün %1.75 faiz oranı ile kredi vermeye başladı. Bankanın online internet sitesinden bireysel hesaplardan kredi çekmek isteyenler 1 gün önce %1.52 faiz oranı ile kredi çekebiliyordu.

Ziraat Bankası konu hakkında internet sitesinden açıklama yapmazken yeni günde kredi çekecek olan tüketiciler ise bu durumdan büyük oranda etkilendi.

30.000 TL 60 ay vadeli kredi çekecek olan tüketiciler bankaya aylık 829 TL ödeyecek iken yeni faiz oranı sonucunda 889 TL ödemek zorunda kalacaklar ve buna bağlı olara hayat sigortası için ödeyecekleri prim tutarı da bir o kadar yükselecek.

Türk ekonomisinde yaşanan sorunlar ve gelecek belirsizliği sebebi ile tüm bankalar kredi faizlerini artırırken Ziraat Bankası tarafından kredi faizlerinin artırılması tepki çekebilir.

Kredi faizleri seçimler öncesinde düşmüş ancak bu faizlerin düşürülmesinden sonra kredi verme zorluğunun artması tepki çekmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP