Ne kadar limitli kredi kartı alabilirim?

Ne kadar limitli kredi kartı alabilirim?

Kredi kartı sahibi olmak isteyen tüketiciler nasıl daha yüksek limitle kredi kartı alabilecek olduklarını merak ediyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:25
Ne kadar limitli kredi kartı alabilirim?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi kartı tüketicilerin en fazla kullandığı kartların başında geliyor.

Türkiye’de en fazla banka kartı sonra kredi kartı sahibi tüketici var. Bunların çoğu banka kartı ve kredi kartını aynı zamanda kullanıyor ve mevcut banka hesabındaki parasını harcamak yerine kredi kartında limit harcamayı tercih ediyor.

Ödemeleri bir ay sonra yapmak kredi kartını kullanma tercihlerinden birisi ve yapılan alışverişleri taksitlendirme imkanı olması tüketiciler için tercih sebeplerinden birisi.

Kredi kartı alabilmek için gelirin 4 katına kadar kredi kartı almaya izin veren mevcut yasalar eski kart sahiplerinin çok daha fazla limit sahibi olmasına karışmıyor. Eski kredi kartı sahipleri, hesabına çok fazla para giren ancak geliri resmi olarak düşük görünen tüketicilerinde kredi kartı limitleri 4 kat limitine takılmayarak çok daha fazla olabiliyor.

Kredi kartının limiti sadece gelir ile değil, findeks kredi notunun yüksek olup olmadığı ile de yakından ilişkili. Eğer findeks kredi notu yüksek bir çalışan sürekli düzenli ödemelerini yapar ise kredi kartının limiti birkaç ay sonra 2 kat arttırılabiliyor. Kredi kartını düzenli ödeyen tüketicilerin kredi kartı limitinin çok daha fazla artmasına karışmayan yasalar tüketicilere bu hakkı sunuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP