DOLAR

32,5708

0.25%
EURO

34,8120

0.1%
ALTIN(gr)

2.490,17

0,25%
BİST 100

%
Kamuya Ait Sosyal Tesis Ücretleri Resmi Gazete’de Yayımlandı
  • Finans 365
  • Finans
  • Kamuya Ait Sosyal Tesis Ücretleri Resmi Gazete’de Yayımlandı

Kamuya Ait Sosyal Tesis Ücretleri Resmi Gazete’de Yayımlandı

Resmi Gazete'de Maliye Bakanlığının Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliği yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile kamuya ait sosyal tesislerden yararlanmak isteyenlerin ödeyeceği asgari ücret seviyeleri belirlendi. Yayımlanan tebliğe göre kamuya ait sosyal tesisler için belirlenen ücretleri haberimizde sizlerle paylaşıyoruz...

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:26
Kamuya Ait Sosyal Tesis Ücretleri Resmi Gazete’de Yayımlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kamuya ait sosyal tesis ücretleri Resmi Gazete’de yayımlanan Maliye Bakanlığının Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliği ile açıklandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ ile kamuya ait sosyal tesislerden yararlanmak isteyenlerin ödeyeceği asgari ücret seviyeleri belirlendi. Yayımlanan tebliğe göre, yemek bedeli olarak kişi başına 14 lira ile 21 lira arasında, konaklama bedeli ise 6 lira ile 10,50 lira olarak belirlendi.

Usul ve Esaslar Düzenlendi

Söz konusu tebliğ ile merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri, döner sermayeli kuruluşlar, kamu iktisadi teşebbüsleri, kamu bankalarıyla diğer kamu kurum ve kuruluşlarının tasarrufunda bulunan eğitim ve dinlenme tesisi, misafirhane, kreş, çocuk bakımevi, spor tesisi ve benzeri sosyal ve destek amaçlı tesislerden dinlenme veya diğer amaçlarla yararlanacaklardan alınacak yemek, konaklama ve diğer hizmet bedellerinin tespitinde ve elde edilen gelirlerin kullanımında uyulacak usul ve esaslara ilişkin düzenlemeler gerçekleştirildi.

Tesis Ücretleri

Maliye Bakanlığının Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğinde yapılan düzenlemelere göre, 2018 yılında kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen eğitim ve dinlenme tesislerinden yararlanacak kurum personelinden, söz konusu tebliğde belirlenen özellikleri taşıyan tesislerde yemek bedeli olarak kişi başına 14 lira ile 21 lira olarak belirlenirken, konaklama bedeli ise 6 lira 10,50 lira olarak belirlendi.

İlave Ücretler

Yayımlanan tebliğe göre belirlenen ücretler kapsamında, konut başına, konut veya bağımsız bölümde buzdolabı ve televizyon bulunanlar için günlük en az 3 lira ellişer kuruş, klima bulunanlar için de günlük en az 5 lira ilave ücret talep ediliyor.

Verilen Hizmete Göre Ücret Belirlenebilir

Kamuya ait sosyal tesislerden yararlanacak kurum personelinden, kişi başına her gece için en az 10,50 lira ödeme tahsil edilirken, idarelerce verilen hizmetin özelliği, maliyeti, standardın üzerinde olması, odadaki yatak sayısı gibi hususlar dikkate alınarak daha yüksek konaklama bedeli olarak hesaplama yapılabilecek.

Çocuk Bakım Ücretleri

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre kamu kurum ve kuruluşlarına ait kreş ve çocuk bakımevlerine kabul edilecek devlet memurlarıyla diğer kamu personelinin her çocuğu için aylık bakım ücreti asgari 189 lira olarak belirlendi. Fakat bu kapsamda belirlenen asgari aylık ücretlerin kreş ve çocuk bakımevi hizmetlerinin karşılanmasında yeterli olmadığı durumlarda kurum ve kuruluşlar, belirlenen ücretin üzerinde bir ücret tespit etme yetkisinde olabilecek.

Maliye Bakanlığının Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğde yer alan bilgilere göre, hamam, sauna ve kaplıcalardan bir saatlik yararlanma karşılığı kişi başına en az 13 lira ödeme gerçekleştirilecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan Maliye Bakanlığının Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliği, 1 Şubat tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Güncel ve sondakika ekonomi haberlerinden anlık olarak haberdar olmak için uygulamamızıindirin:

Finans365Android uygulama için TIKLAYIN

Finans365IOS uygulama için TIKLAYIN

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP