O Ailelere 35 Bin TL Verilecek! 18 Yaşından Küçük Çocuğu Olanlar Başvuru Ekranına Yığıldı
  • Finans 365
  • Kredi
  • O Ailelere 35 Bin TL Verilecek! 18 Yaşından Küçük Çocuğu Olanlar Başvuru Ekranına Yığıldı

O Ailelere 35 Bin TL Verilecek! 18 Yaşından Küçük Çocuğu Olanlar Başvuru Ekranına Yığıldı

ABONE OL
30 Ocak 2023 08:04
O Ailelere 35 Bin TL Verilecek! 18 Yaşından Küçük Çocuğu Olanlar Başvuru Ekranına Yığıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılacak ödemelerden bir tanesi de küçük çocuğu olan aileleri kapsayacak. İşte detaylar.. Özellikle ailenin 18 yaşından küçük çocukları varsa bu süreç daha da zorlaşıyor. Devlet hem çocukların rahat bir şekilde büyümesi hem de ailelerin müşkül durumda kalmaması için ödeme vereceğini duyurdu. 35 bin TL’ye kadar verilecek kredi için belirlenen kurallara uyan ailelerin tümüne kredileri ödenecek. Kredilerin faizli olup olmayacağı inanılmaz merak ediliyordu. İlgililer son noktayı koyarak yapılacak kredi ödemesinin faizsiz olacağını açıkladı. Ödeme seçenekleri ise oldukça esnek. 36 aya varan vade seçenekleri ile vatandaş rahat şekilde kredilerini ödeyebilecek.

Faiz Oranları Vade Seçeneklerine Göre Değişecek

Başvuru koşulları ise oldukça makul. Devlet, vatandaşın krediden daha kolay şekilde yararlanması için zor koşullar oluşturmayı reddetmiş. İlk olarak eve giren gelirin miktarı çok önemli. Eve giren gelir kişi başı 701 TL ve altı ise kişiler ihtiyaç kredisi için başvuruda bulunabilir. Asgari ücretin üçte biri olan bu tutar devlet tarafından sınır tutar olarak belirlendi. Ayrıca çocukların yaşı da önemli olacak. Devlet tarafından yetişkin sayılan çocuklara ödeme verilmeyecek.

Özellikle temel ihtiyaçlarını karşılayamayan aileler için yapılacak ödemede çocukların mağdur olamaması önlenmiş olacak. İhtiyaç kredisi vade seçeneklerine göre değişebilecek. Buna göre 24 ay vade ile işlem yapan vatandaşlar %0.66 oranında faiz oranıyla kredilerini alabilecek. 36 aylık vade seçeneğini tercih eden vatandaşlar için bu oran %0.95 olacak.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP