DOLAR

32,4709

-0.06%
EURO

34,7020

-0.79%
ALTIN(gr)

2.436,99

0,05%
BİST 100

%
Dolar’ın Kaderi Bu Hafta Belli Olacak (Aman Dikkat)

Dolar’ın Kaderi Bu Hafta Belli Olacak (Aman Dikkat)

Suriye meselesinin çözümü sonrası doların nasıl hareket edeceğini ekonomi piyasaları merakla izliyor. Doların fiyatını etkileyecek büyük faktörlerden biri olan faiz kararı bu hafta netlik kazanacak. Merkez Bankası faiz kararını bu hafta perşembe günü açıklayacak. İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:26
Dolar’ın Kaderi Bu Hafta Belli Olacak (Aman Dikkat)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Suriye’de yaşanan gelişmeler sonrası geri gelen dolar kurunu doğrudan etkileyecek ilk veri Merkez Bankasının bu hafta perşembe günü açıklayacağı faiz kararı.

Genel Eğilim Faizlerin Düşeceği Yönde

Ekonomistlerin büyük çoğunluğu Merkez Bankasının faiz indirimine gideceği yönde görüş beyan ediyorlar. Çok az kısmı ise faizin sabit kalacağı yönde görüş belirtiyor.

Yurtiçinde Merkez Bankasından gelecek haberler beklenirken yurtdışı piyasalarda da gelişmeler şu yönde:

ABD’de üçüncü çeyrek bilanço sezonu içerisinde yer alan şirketlerden gelen bir takım olumsuz şirket finansalları ve Cuma günü açıklanan üçüncü çeyrek olumsuz Çin büyüme verisi sonrasında endeksler günü bir miktar satıcılı kapadı. Ayrıca Japonya Eylül ayı ihracatında meydana gelen daralmanın da bu sabah küresel risk iştahını zayıflattığı görülüyor.

S&P500 endeksi yüzde 0,4 oranında değer kaybederken, teknoloji şirketlerindeki zayıflama nispeten azalırken Nasdaq endeksinde kayıplar yüzde 0,8 seviyesine ulaştı.

Boeing’de ve Johnson & Johnson hisselerinde meydana gelen büyük kayıpların akabinde Dow Jones endüstri endeksi yüzde 1,0 oranında değer kaybı elde etti.

Boeing ve Johnson & Johnson’da yaşanan kayıp ayrıca S&P500 endeksi içerisinde sanayi sektörünün yüzde 0,9 ve sağlık sektörünün yüzde 0,3 oranında değer kaybetmesine yol açtı.

Bilgi teknolojisi sektörü ise yüzde 0,9 oranında değer kaybı yazarak Çin’in 3. çeyrek büyümesinin yüzde 6,0 oranında 30 yılın en düşük hızına ulaşmasının ardından ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı risklerini gündeme getirdi.

Kamu hizmetleri yüzde 0,4, finans sektörü yüzde 0,2 artı ile günü bir miktar pozitif bölgede bitirdi.

Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida, merkez bankasının faiz oranları için “önceden belirlenmiş bir kurs” olmadığını dile getirdi. Cuma günkü bu konuşmasıyla Clarida, piyasayı sürekli bir faiz indirimini beklemekten vazgeçirmeye çalışan son Fed yetkilisi oldu.

Fed’in 25 baz puanlık faiz indirimine gitme olasılığı ise bir hafta önce Cuma günü yüzde 89,3’e kıyasla yüzde 89,3 seviyesine yükseldi.

ABD 10 yıllık tahvil faizleri ise bir baz puan düşerek yüzde 1,75 seviyesine geriledi.

Dolar endeksi ise yüzde 0,4 düşerek 97,27’ye geriledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP