DOLAR

32,5829

0.03%
EURO

34,9454

0.11%
ALTIN(gr)

2.426,22

-0,15%
BİST 100

%
Akaryakıt Satışlarında Kredi Kartı Komisyonları Düşürülsün Talebi
  • Finans 365
  • Finans
  • Akaryakıt Satışlarında Kredi Kartı Komisyonları Düşürülsün Talebi

Akaryakıt Satışlarında Kredi Kartı Komisyonları Düşürülsün Talebi

Kredi kartı ile akaryakıt satışlarında alınan komisyon ücretlerine dair EPGİS Başkanı Fesih Aktaş açıklamalarda bulunarak bu oranların düşürülmesini talep etti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:26
Akaryakıt Satışlarında Kredi Kartı Komisyonları Düşürülsün Talebi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş, kredi kartı ile akaryakıt satışları konusunda açıklamalarda bulundu. Fesih Aktaş yapmış olduğu açıklamasında kredi kartı ile yapılan satışlarda bankalara kesilen oran miktarının yüksek olduğunu ve düşürülmesi gerektiğini ifade etti.

AKARYAKITTA KREDİ KARTI ORANLARI DÜŞÜRÜLSÜN

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş kredi kartı ile akaryakıt satışına dair değerlendirmesinde bazı bilgilererek başladı. Bu kapsamda 2018 yılına dair bilgiler paylaşan Fesih Aktaş geçen yıl akaryakıt sektörünün 78,1 milyar lira ile AVM ve alışveriş sektörünün ardından ikinci sıraya yerleştiğini söyledi. Gerçekleşen bu satışlarda ise bankaların 2 milyar TL komisyon parası aldıklarını aktardı. Bu konuda taleplerini dile getiren EPGİS Başkanı şu ifadeleri kullandı.

“Bu, sektör için sürdürülebilir bir oran değildir, Bankaların POS işlemlerindeki komisyon oranları düşürülmeli. Sektörde toplam dağıtıcı ve bayi brüt kar marjı yüzde 12 civarında. En adil oran olan yüzde 50-50 paylaşımda bile bayilere yüzde 6 brüt kar marjı kalıyor. Kredi kartı komisyonları düşüldüğünde buoran yüzde 3,52’ye iniyor. İşletmelerin bu kar oranı ile ayakta kalması mümkün değildir. Yurt geneline yayılmış yaklaşık 13 bin akaryakıt ve LPG istasyonlarında 13 bin iş veren 150 bin çalışana istihdam sağlıyor. Bu sektörün ayakta kalması için bir an önce gerekli önlemler alınmalı.”

Ekonomi Haberlerinden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP