DOLAR

32,3791

0.17%
EURO

35,0149

-0.22%
ALTIN(gr)

2.324,53

0,23%
BİST 100

%
Evi Olmayan Vatandaşlara Devlet Yardım Elini Uzatacak Herkesin Evi Olacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Evi Olmayan Vatandaşlara Devlet Yardım Elini Uzatacak Herkesin Evi Olacak

Evi Olmayan Vatandaşlara Devlet Yardım Elini Uzatacak Herkesin Evi Olacak

Yeni evlenecek olanlar hayatında hiç ev sahibi olmamışolanlar için devlet yeniden bir paket program başlattı. Edinilen bilgiye göre vatandaşların birçoğu ev sahibi olamamaktan yakınıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:26
Evi Olmayan Vatandaşlara Devlet Yardım Elini Uzatacak Herkesin Evi Olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son zamanlarda aktif saha çalışması yapan devlet evlenecek olan vatandaşlar için de endişeli. Birçok çift ev alamamaktan dolayı korku içinde ve bu sebepten evlenme tarihlerini erteleyen çok çift var. Yaşanan bu aksaklığın önüne geçmek isteyen devlet yeni bir kampanya başlattı. Buna göre kirada oturan, hiç ev sahibi olmayan ve 27 yaşından küçük evlenecek olan vatandaşlar için devlet ev alması için destek verecek. Verilecek destek sayesinde vatandaşalacakları evin sadece %20’sini ödemiş olacak. Verilen ayrıntıya göre daha önceden bankada birikim yapmışolanlara devlet haricen destek de bulunacak. Bu desteksayesindevatandaşınödeyeceği %20’lik oran da azalmış olacak.

3 Ayrı Kategori Hazırlandı

Daha önceden herhangi bir bankadan konut için birikim yapan vatandaşlara devlet belli yüzdelikler halinde destek yüzdesi aktarmış olacak. Yapılması beklenen birikimin alt seviyesi en az 36 ay olarak açıklandı. 36 ay ve üzeri birikimler devlet tarafından ödüllendirilecek. Ödüllendirme için birikim süreleri 3 ayrı kategoriye ayrılacak. Buna göre 36 ay ile 49 ay arası birinci grup, 50 ay ile 59 ay arası ikinci grup, 60 ay ve üzeri de 3. Grup olarak karşımıza çıkacak. Bu aylar içinde birikim yaptığınızıbaşvuruesnasında belirtip belgelendirdiğinizde 28 bin TL’nin üzerine katkı payı alabileceksiniz. Çiftlerin ayrı ayrı başvuruda bulunması da serbest hale getirildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP