DOLAR

32,4188

0.19%
EURO

35,3994

0.2%
ALTIN(gr)

2.325,13

0,24%
BİST 100

%
Kredi Başvurusunda Neler Sorulur?

Kredi Başvurusunda Neler Sorulur?

Banka kredisi, hemen hemen her bireyin kullandığı belirli bir süre sonunda ödenmek koşuluyla ve belirli bir faiz karşılığında bankadan alınan ödünç tutardır.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:27
Kredi Başvurusunda Neler Sorulur?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankalar bu kaynağı sağlarken oldukça titiz davranmakta ve bazı başvuruları olumsuz olarak değerlendirmektedir. Bunun sebebi kredi onayı bekleyen müşterinin belirli şartları sağlıyor olması gerekmektedir. Çünkü bankalar müşterinin finansal geçmişinin güven vermesini özellikle ister.

Kredi, bankalar tarafından belli bir vade süresi ve miktarı ile faiz oranı üzerinden verilir. İstenilen kredi tutarı ile geliriniz arasında bir uyum olması gerekmektedir. Bu yüzden her kredi tutarı kabul görmeyebilir.

Kredi Başvurularında Bankaların Temel Olarak İlgilendiği Etmenler Nelerdir?

  • Öncelikle bankalar kendilerine kredi başvurusunda bulunan müşterisi hakkında kredi notu araştırması yaparlar. Kredi notu, kişilerin geçmiş dönem kredi, kredi kartı, faturalar gibi ödemelerini zamanında ve düzenli yapıp yapmadığını gösteren bir veridir. Bu notun kendileri için belirlenmiş risk limitinin altında yer alması başvurunun olumlu değerlendirilmesini sağlamaktadır.
  • Müşteri gelir durumunun istenen kredi miktarıyla uyumlu olması ve karşılayabilmesi gerekmektedir. Gelir için ise ilk olarak kişinin sigortalı bir çalışan olup olmama durumu incelenir. Bağlı olduğu kurumda sigortalı 4 ila 6 aydır çalışıyor olması başvuru için bir artıdır. Ayrıca bankalar bazen hane halkının gelirinin beyanını da isteyebilmektedir.
  • Eğer sigortalı bir çalışan değilse talep edilen kredinin teminatı için sahip olunan malvarlıklarının beyan edilmesi gerekir.
  • Müşterinin belirli yaş sınırları içinde olması gerekmektedir. 18 yaş altı veya 65 yaş üstü kişiler için başvurunun kabul olması zor bir ihtimaldir.

Genel itibariyle bu sayılanlar kredi başvurusunda karşınıza çıkacak etmenlerdir. Burada en önemli şey kredi notunuzun yüksek bir seviyede tutulması gerektiğidir. Bu zamana kadar yaptığınız düzenli ödemeleriniz kredi notunuzu arttırmak için oldukça önemlidir.

Her bankanın başvuruyu değerlendirmesi farklılık arz etmektedir. Bir bankaya yaptığınız başvuru kabul görmezken başka banka başvuruyu olumlu değerlendirebilir. Bu, bankanın müşteri portföyünün geniş olmasıyla alakalıdır. Bunun için başvuru yaparken banka kriterlerini, faiz oranlarını iyi araştırmalı ve farklı bankalara başvuru yapmalısınız.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP