DOLAR

32,3305

0.24%
EURO

35,0980

-0.09%
ALTIN(gr)

2.293,85

0,73%
BİST 100

%
Çocuğu Olanlar Bilgisayar Başına Beklenen Ödeme İçin Başvuru Ekranı Açıldı
  • Finans 365
  • Gündem
  • Çocuğu Olanlar Bilgisayar Başına Beklenen Ödeme İçin Başvuru Ekranı Açıldı

Çocuğu Olanlar Bilgisayar Başına Beklenen Ödeme İçin Başvuru Ekranı Açıldı

Temel ihtiyaçlarını karşılamayan ailelere yönelik yapılan SED ödemeleri için çalışmalar tamamlandı. Başvuru için gerekli olan evraklar da belirlendi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:27
Çocuğu Olanlar Bilgisayar Başına Beklenen Ödeme İçin Başvuru Ekranı Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemiyle beraber binlerce vatandaş işini kaybederken binlerce vatandaş maaş alsa bile ekonomik olarak sıkıntılarla boğuşuyor. Temel gereksinimlerin dahi çok zor karşılandığı bu ortamda ailede okula giden çocukların varlığı maddi açıdan daha büyük külfet oluşturuyor. Bu sebepten birçok aile çocuklarını çocuk esirgeme kurumlarına vermeyi düşünürken birçokları ise çocukları okuldan almayı planlıyor. Üniversiteyi kazanıp maddi yetersizliklerden dolayı okuyamayan öğrenci sayısı da hayli fazla. Devlet tüm bunlar için çözüm bularak SED ödemelerini hızlandırdı. Gündemin birinci sırasına oturan ödemeler vatandaşları heyecanlandırdı. Yapılan başvuru sonucu öğrenci hangi eğitim kademesinde ise ona göre ödemesi yapılacak. Başvuru evrakları ise kolay ulaşılır olacak.

Aileler de Mercek Altına Alınıyor

Nakdi olarak yapılacak destek ödemesi öğrenci velilerine verileceği gibi öğrencilerin kendilerine de verilebilecek. Okul öncesi eğitimden başlayarak ortaöğretim seviyesindeki öğrenciler için velilere yapılacak ödeme lisans öğrencilerini kapsamayacak. Bu öğrenciler ödemeleri elden alabilecek. Başvuru için öğrenci belgesi ve öğrencinin kimlik fotokopisi en başta istenen evraklardan olacak. Öğrencilerin durumu detaylı şekildearaştırılırken aile de taramadan geçirilecek. Bundan dolayı ailenin de kimlik bilgileri ve varlıklarına dair belgeleri de istenebilecek. Yapılan inceleme sonucu ödeme almaya hak kazana öğrenciler E Devlet üzerinden bilgilendirilecek. Ziraat Bankası kanalıyla yapılacak ödemelerin nasıl olacağı konusunda net bir açıklama yapılmadı. ATM’lerden ya da şubelere giderek ödeme alabilirsiniz. Başvuruların tamamlanmasından sonra açıklama yapılması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP