Barınma Desteğine Yeni Soluk Eşyasız Ev Kalmayacak

Barınma Desteğine Yeni Soluk Eşyasız Ev Kalmayacak

Devlet her destek ödemesi için yapılanmaya gidiyor. Yeni döneme köklü değişikliklerle gidiliyor. Son dönemde bazı destek ödemeli için inanılmaz bir talep mevcut. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:27
Barınma Desteğine Yeni Soluk Eşyasız Ev Kalmayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemiyle beraber evlere kapandığımız şu günlerde eve ilişkin destek ödemeleri ve gıda destekleri çok önemli görülüyor. Yapılacak destekleri de bu ödemelerle beraber zikrediliyor. Durum böyle olunca devlet barınma destekleri için revizyona gitti. Daha önceden her ödemeyi ve desteği farklı farklı değerlendiren devlet barınma destekleri için aynı şeyi yapmayacak. Eşya desteklerini de bu kapsam dahil eden devlet vatandaşların konforunu sağlamaya çalışıyor. Sosyal devlet anlayışıyla işlen yapan devlet her vatandaşın huzurundan sorumlu. Standart konfor anlayışını da belirleyen devlet her evin bu şekilde olmasını istiyor. Bundan dolayı 5 bin TL olacak şekilde her vatandaşa eşya destek ödemesi sağlanacak.

Herkesin Evi Güzelleşecek

Hane içine giren gelir asgari ücretin üçte biri olan kişilere bu ödeme yapılacak ve başvuruyu 18 yaşından büyük kişilerin yapması bekleniyor. Her haneden bir kilinin bu ödeme için başvuru yapması yeterli. Başvuruyu 2 kez yapan kişilere 2 farklı ödeme verilmeyecek. Yetkililer en çok bu kısma dikkatlerin verilmesini istiyor. Eşya destek ödemeleri Ziraat Banaksı aracılığıyla vatandaşlara verişecek. Başvuru onaylandıktan sonra sadece kimlik kartıyla ödemenizi alabileceksiniz. İmza vs işlemleri olamayacak. Eşya destekleri için başvuru yapan vatandaşların evlerine gönderilecek ekiple olası tamirat ileri de halledilecek. Barınma desteklerinde ilk aşama olan bu kısım başvuru yapan herkesin muhatap olacağı bir durum olacak. Tamirat illerinin ardından eşya desteği verilmiş olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP