DOLAR

32,5876

0.35%
EURO

34,8644

0.35%
ALTIN(gr)

2.495,96

0,48%
BİST 100

%
Annelere Ciddi Ödemeler Geliyor Toplamda 7150 TL Ödemede Anlaşıldı
  • Finans 365
  • Finans
  • Annelere Ciddi Ödemeler Geliyor Toplamda 7150 TL Ödemede Anlaşıldı

Annelere Ciddi Ödemeler Geliyor Toplamda 7150 TL Ödemede Anlaşıldı

Açıklamaya göre annelere 2 farklı ödeme yapılması noktasında anlaşmaya varıldı. Anlaşa sonucu 7150 TL ödeme yapılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:27
Annelere Ciddi Ödemeler Geliyor Toplamda 7150 TL Ödemede Anlaşıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğum yapan anneler ya da halihazırda bebeği olan anneler için devletten fırsat üzerine fırsat geliyor. Edinilen bilgiye göre lohusalık dönemi için evde olacak annelere toplu deme yapılacakken çocuğuna bakıcı bulamayıp iş sahasına atılamayan annelere de ödeme yapılması planlanıyor. İlk ödeme yeni doğum yapıp çalışamama durumda olan annelere yönelik olacak. Bu ödeme alınan asgari ücrete göre yorumlanacak ve zam yapılan her an bu ödemde güncellenmiş olacak. Bundan dolayı bir önceki yılın ödemesi ile şimdinin ödemesi arasında dağlar kadar fark olabilecek. Şu anki haliyle devlet annelere 7000 TL ödeme yapmaya karar verirken bu ödemenin aylığı değil tek seferde toplu şekilde yapılmasına karar verdi.

Ödemelerde Değişiklik Olabilir

Bir diğer ödeme ise çocuğu 2 yaşına gelemeyen anneler için yapılacak ve bu ödeme çocuk 2 yaşına gelene kadar devam edecek. Buna göre ayda 150 TL ödeme alacak olan anneler bu sayede çocuklarının ufak tefek eksiklerini tamamlamış olacak. Ayrıca dileyen anneler kurumluyla anlaşamaya varıp bu ödememeyi bakıcı parası ile değişime götürebilir. Bu sayede istihdama katılan annelerin sayısındaki artışa katkıda bulunmuş olabilirler. Bakıcı parası ise 450 TL olarak ön görülüyor ancak bu ödemeyi almak için annenin geçmişte bir kurumda çalışması ve yetkili mercilere görüleceği bir işinin olması gerekiyor. Bunlar yoksa bebekler için verilecek 150 TL’yi alarak hayatlarına devam edebilirler. Ödemelerin tamamı sadece SGK’lı annelere özgü olacağından annelerin bunu dikkate alamsı gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP