DOLAR

32,5052

0.16%
EURO

34,7691

0.1%
ALTIN(gr)

2.491,89

1,22%
BİST 100

%
İŞKUR Başvuruda Bulunanlara Destek Sağlamaya Devam Ediyor

İŞKUR Başvuruda Bulunanlara Destek Sağlamaya Devam Ediyor

İŞKUR özellikle pandemi sürecinde mağdur olan vatandaşa gelir sağlamaya devam ediyor. Pandemiden dolayı artan işsizlik ile birçok vatandaş İŞKUR haberlerini daha sık takip etmeye başladı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:27
İŞKUR Başvuruda Bulunanlara Destek Sağlamaya Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İŞKUR düzenlediği eğitimler ile vatandaşa günlük ödemeler yapmaya başladı. Kurumun düzenlediği eğitimlere katılanlara 30-95 TL arasında harçlık ödemesi olacak şekilde ödemeler yapıyor. Bu eğitimlere katılan annelere ise 400 TL ödemeye ilave olarak kreş imkanı da sunuluyor. Kurslarla verilen mesleki eğitimler gençler için iş imkanlarının kapısı aralanıyor. Kursta devamlılık gösteren kişiler için sağlık pirimi ödemesi de yapılması öngörülüyor. Eğitim programlarına katılmanız için İŞKUR’un resmi sitesini takip edebilirsiniz. İşsiz kalınan dönemde İŞKUR’un düzenlediği eğitimlere katılarak farklı iş kollarına yönelmeniz de mümkün. Bu şekilde kişilerin hem cep harçlığı çıkmakta hem de farklı meslek gruplarına ilişkin bilgiler öğrenmektedir. Başvurular da yine site üzerinden takip edilmelidir. Belirtilen şartlar başvurudan önce açıklanmaktadır. Bu şartlara uyuyorsanız başvuru da bulunabilirsiniz.

Fiilen Katılım ile Ödeme Alabilirsiniz

Kurumun aradığı şartlardan biri, kurumda kayıtlı bulunmaktır. Kuruma kayıtlı iseniz ve iş arıyorsanız eğitim başvurusu oluşturabilirsiniz. 15 yaş sınırına ek olarak Kurum sizden aynı mesleğe ait verilen kursu tamamlamış olma şartını da aramaktadır. Kursa katılmadığınızda sizlere bir yaptırım öngörülmüyor. Ödemeler fiilen katılınan gün sayısına göre yapılıyor. Sanayi alanında bir kurs için 60 TL öngörülürken bu fiyat geleneksel mesleklerde 40 TL olmaktadır. Anne olan kişi 0-15 yaş aralığında çocuğu da varsa 95 TL ödeme almaktadır. Kurslara katılım için ise ücret talep edilmemektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP