DOLAR

32,4873

0.22%
EURO

34,5887

0.25%
ALTIN(gr)

2.480,92

-0,08%
BİST 100

%
Kaymakamlık Bombayı Patlattı Aileler Sevinçten Çılgına Döndü
  • Finans 365
  • Gündem
  • Kaymakamlık Bombayı Patlattı Aileler Sevinçten Çılgına Döndü

Kaymakamlık Bombayı Patlattı Aileler Sevinçten Çılgına Döndü

Devlet vatandaşlarına destek ödemeleri yapmaya devam ederken yeni çalışmalarında ardı arkası kesilmiyor. Her senaryoyu değerlendiren devlet her aileye ödeme yapacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:27
Kaymakamlık Bombayı Patlattı Aileler Sevinçten Çılgına Döndü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre kaymakamlıklar vasıtasıyla yapılacak olan ödeme için geniş bir liste oluşturuldu. Buna göre belirlenen kıstaslara uygun kişiler bir ailede varsa o aileye 501 TL ile 901 TL arasında ödeme yapılacak. Başvuruyu yazılı yapacak olan vatandaşlar başvurulara ek olarak başka evrakları da dosyalarına ekleyebilirler. Başvuru esnasında istenen evrakları E Devletten bulmak mümkün olacak. Özellikle kış ayının sert geçtiği şu günlerde vatandaşlar kurum kurum gezdirilmeyecek. Ödemeler tek sefere mahsus yapılacak ancak başvurunun durumuna göre farklı destek ödemelerineyönlendirilmeler de yapılması olası. Çocuğu olan ailelere eğitim ödeneği yatırılacakken çocuğu olmayanlar için bu tutar muhtaçlık aylığı olarak ödenecek.

Lisansüstü Öğrenciler Dahil Değil

Ana okuluna giden çocuklara 500 TL ödeme yapacak olan devlet ilkokul öğrencileri için kız erkek fark etmeksizin 750 TL ödeme yapmış olacak. Ortaöğretim öğrencileri için bu utar 800 TL olarak hesaplandı. Lisans öğrencileri için ödeme yapılacak ancak aynı esneklik lisansüstü öğrencilerine gösterilmedi. Lisans öğrencileri 900 TL ödeme alacak. Ödemelerden yararlanmak için öğrenci olmanın yanı sıra öğrenciyken evlenmek de kabul görecek. Öğrencinin evinde bakıma muhtaç bir kişi de mevcutsa o zaman eğitimin ödeneğinin yanı sıra başka ödemeler de söz konusu olabilecek. Çocuğu olmayan vatandaşlar ise maddi durumlarını belgeledikleri taktirde aynı ödeme tutarında muhtaçlık aylığı alacak. Yine kaymakamlıklardan başvuru yapmak mümkün olacak ve başvurular hızlı şekilde değerlendirilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP