DOLAR

32,3758

0.16%
EURO

34,9832

-0.27%
ALTIN(gr)

2.324,28

0,22%
BİST 100

%
Evlenecek Olanlara Dev Sürpriz Herkes PTT’ye Akın Etti

Evlenecek Olanlara Dev Sürpriz Herkes PTT’ye Akın Etti

Evlenmek isteyenler ve ilk kez ev alacak vatandaşlar için devlet yeni alternatifler sunmaya devam ediyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:27
Evlenecek Olanlara Dev Sürpriz Herkes PTT’ye Akın Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre vatandaşlar ev alamadıklarından ve ev aldıktan sonra çeyiz düzemeyeceklerinibildiklerinde evlilik tarihini oldukça ileri bir tarihe erteliyor. Daha önce hiç evi olmayan vatandaşlar ise evsiz şekilde ne yapacaklarını tahmin etmeye çalışıyor. Barınma ihtiyacının sekteye uğradığı bu dönem için devlet yeni birçalışma başlattı. Bunagöre ev ve çeyiz için ödem verecek alan devlet verdiği bu ödemleri de geri istemeyecek. Toplamda 34 bin TL ödeme yapacak olan devlet vatandaşların rahat etmesi için elinde gelen tüm çabayı gösteriyor. Pandemi dolasıyla binlerce insan şu an isiz durumda. Ayrıca sokağa çıkma yasaları evi zaruri kılıyor. Tüm bunlar alt aşta eklenince ev ihtiyacını çözecek olan merciinindevlet olacağı çok açık.

Bu Şekilde Herkes Ev Sahibi Olacak

27 yaşından önce evlenecekleri kapsayan bu ödemede kısım kısımödemeler yapılacak. İlk ödeme çeyizlereyönelik olacak. 12 bin TL çeyizler için verilmiş olacak. Bu sayede vatandaşlar çeyizleriyle beraber evlerini kolaylıkla düzmüş olacak. Geriye kalan 22 bin TL ise ev için verilecek. Verilen bu ödemeler geri ödenmeyeceği için vatandaşların rahat bir şekilde başvuru yapması isteniyor. Evli olup ilk kez ödeme alacaklara ise sadece 22 bin TL alacak. Ödeme için başvurular E Devlet üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üzerinde yapılacak. Bankada daha önce konut ya da çeyiz için birikim yapan vatandaşlara ise devlet katkı payı sunuş olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP