DOLAR

32,3260

0.22%
EURO

35,0870

-0.15%
ALTIN(gr)

2.280,95

0,17%
BİST 100

%
Başvuran Herkes Faydalanacak Son Tarih Verildi

Başvuran Herkes Faydalanacak Son Tarih Verildi

Orta Anadolu Kalkınma  Ajansı Kırsal Kalkınmanın Desteklenmesi Mali Destek Programı kapsamında kadın girişimcilerin öncelikli olacağı hibe destek programı açıklandı. Tarım ve hayvancılığın geliştirilip yayılması için proje üretimi sağlanacak. Bu projeler içinse yaklaşık 15 milyon TL’lik ödeneğin ayrıldığı da belirtildi. Son başvuru tarihi ise 31 Aralık olarak duyuruldu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:27
Başvuran Herkes Faydalanacak Son Tarih Verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadın Girişimcilere Öncelik Sağlanacak

Kadın girişimciler başta olmak üzere binlerce vatandaşın tarım ve hayvancılık sahasında desteklendiği biliniyor. Bu zamana kadar toplamda 550 Milyon TL’ye varan ödemelerinyapıldığı ve bu tutarın artacağı belirtildi. Tarım konusunda verimli toprakların değerlendirilmesi ve coğrafya olarak buna müsait olan yerleşkelerin mercek altında olduğu da eklendi. Bu alanlarda bulunan ve işini tarım eksenli yürüten vatandaşlara hibe desteği sağlanacak. Kadın girişimciler bu desteklerden daha fazla yararlanabilecek. Kırsalda kadınların daha da aktif olması isteniyor.

Hayvancılık konusunda da aynıdeğerlendirmeleringeçerli olduğu dile getirildi. Kooperatifleştirmenin yaygınlaşmasının devlet ekonomisi içinde önemli olduğu vurgulandı. Kurumsallaşma için verilen desteklerin olacağı belirtilirken tarımda yerli üretim tohumların kullanılması gerektiği söylendi. Verilecek devlet desteği ile tarımda kaliteli ve üretimin sağlanacağı bu sayede hem iç hem dış ekonomide ciddi anlamda ivme kazanılacağı açıklandı. Tarım ve hayvancılıkta proje bazlı çalışan vatandaşların projeleri değerlendirildikten sonra uygun görülen projelere ödem yapılacak. Bu yüzden devlet desteğinden faydalanmak için sadece proje çıkartmak yeterli olacak. Projelerin geliri ve gideri hesaplanarak alt limit 250 bin üst limit 1 milyon TL olacak şekilde ödeme gerçekleştirilecek. Vatandaş gerektiği yerde ilgili kurumlardan tarım ve hayvancılık konusundan destek almaya da devam edecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP