DOLAR

32,6041

0.38%
EURO

34,7769

0.05%
ALTIN(gr)

2.499,31

0,62%
BİST 100

%
ABD-Çin ticaret müzakereleri gelecek hafta Çin’de sürdürülecek
  • Finans 365
  • Finans
  • ABD-Çin ticaret müzakereleri gelecek hafta Çin’de sürdürülecek

ABD-Çin ticaret müzakereleri gelecek hafta Çin’de sürdürülecek

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer, gelecek hafta Çin'e giderek ticaret müzakerelerine devam edecek.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:27
ABD-Çin ticaret müzakereleri gelecek hafta Çin’de sürdürülecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amerikan yönetimi ve Pekin yönetimi arasında bir süredir ticaret savaşı derinden hissediliyor.

ABD ve Pekin ticaret müzakerelerinde değişen tarihlerde masaya oturdular ancak uzun bir süre zarfında henüz ticaret koşul, karar ve yönetimi hakkında kesin bir karar veremediler.

Pekin, ABD’nin dedikleri konusunda ne yapacak olduğuna karar veremezken, ABD yönetimi ise Çin’den beklentilerinin yüksek olmadığı ancak isteklerinin yapılmaması durumunda ticaret savaşlarının daha fazla kızışacak olduğunu açıklamıştı.

Amerikan yönetimine göre Pekin eğer ABD ile devam eden ticaret müzakerelerinde olumlu olmazsa ticaret savaşının Çin için büyük bir felaket yaratabilecek olduğu da daha önce açıklandı.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer, gelecek hafta Çin’e giderek ticaret müzakerelerine Çin’de devam edecekler.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders gelecek hafta Çin’de yapılacak görüşmelerden sonra tüm Çin yönetiminin ABD’de Washington’da olacaklarını ve nihai görüşmelerin Washington’da ABD ve Çinli yetkilier tarafından gerçekleştirilecek olduğunu açıkladı.

ABD Washington’da görüşmeler henüz sonuç vermiş değiller.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP