DOLAR

32,3752

0.16%
EURO

34,9788

-0.31%
ALTIN(gr)

2.324,28

0,22%
BİST 100

%
Çin Hükümeti Enerji Politikası Kripto Madenciliğine Darbe Vurabilir

Çin Hükümeti Enerji Politikası Kripto Madenciliğine Darbe Vurabilir

Çin devlet başkanı ülkedeki Bitcoin kripto para borsası BTC ye yönelik olan yeni önlemlerini açıkladı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:27
Çin Hükümeti Enerji Politikası Kripto Madenciliğine Darbe Vurabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto para borsalarında ve kripto para borsa madenciliği ve kripto dijital para birimleriyle ilgili her şeyi ele alan Çinli gazeteci olan Colin Wu, Çin’in ülkedeki BTC yani Bitcoin madenciliği endüstrisine zarar vermesi durumunda, zarar verebilecek olan bazı önlemler almayı planladığını twitterda bildirdi. Gazeteci Wu’nun twitterda ki paylaştığı haberde Xinhua haber ajansı tarafından da sağlandı. “Son derece yüksek enerji tüketmekte olan projeler kararlı bir şekilde yasaklanacaktır” açıklamasında bulunmuştur.

Çin Komünist Partisi (ÇKP) başkanı olarak seçilmiş olan Xİ Jinping, 2026 senesinden başlayarak beş yıl içerisinde Çin Devletinin karbon kirliliğini ve karbon ayak izinin ve beraberinde emisyonlarını da azaltmaya odaklanacağına söz verdi. Ayrıca Çin Komünist Partisi (ÇKP) başkanı olarak seçilmiş olan Xİ Jinping, “Büyük miktarda enerji tüketmekte olan ve gelecekte de uygulanacak ve uygulanması gerekli olan standartları da karşılamayan projeler kararlılıkla yasaklanacaktır.” Açıklamalarında bulundu. Bitcoin para çılgınlığı Covid-19 ile birlikte daha da artmaktadır. Bazı ülkelerin ayrıca ekonomilerini daha da katlamaktadır. Başlangıçta az olan yatırımlar zamanla daha büyük miktarlara ulaşmaktadır. Bu yatırımları yaparken kar ve zararın nereden geleceğini de hesaplara katılması gereklidir. Gerek Çin devletleri gerekse de diğer devletler için oldukça önemlidir.

Wu, Olumsuz Etkiler Kaçınılmaz Olmaktadır

Bitcoin kripto para borsa madencilik oranının da en büyük kısmı Çin madencilik endüstrisiyle karşılandığı için Wu, enerji tüketen projelerin azaltılmasının Bitcoin kripto para borsa endüstrisini vuracağını düşünüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP