DOLAR

32,5936

0.36%
EURO

34,8693

0.37%
ALTIN(gr)

2.502,24

0,73%
BİST 100

%
Kaymakamlığa Başvuran Herkese 900 TL Ödeme Geliyor

Kaymakamlığa Başvuran Herkese 900 TL Ödeme Geliyor

Korona virüsün ikinci dalgası ekonomik olarak herkesi etkiledi. İş yerlerinin birçoğu kapandı. Vatandaşınimdadına ise yine devlet yetişti. Yeni bir ödeme planı tasarlandı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:27
Kaymakamlığa Başvuran Herkese 900 TL Ödeme Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre istenen şartlara uyan vatandaşlar kaymakamlığa başvurduklarıtaktirde 900 TL ödeme alabilecek. Pandeminin yaşattığı olumsuzlukların izleri silinmeye çalışılırken normalleşme süreci içinde hazırlıklar yapılıyor. Daha önceden iş yerlerini kapatan vatandaşlara da ödeme yapılacağı öğrenilirken kira, fatura ödemelerinde yeni bir dönem başlayacak. 5 farklı şekilde yapılacak bu ödemelerde açıklandı. Eğitimödemesi, kira destek ödemeleri, hibe destek ödemeleri, erzak ödemeleri ve hiçbir şarta bağlı olmadan ödemeler şeklindebir paket tasarlandı. Yapılan başvurular neticesinde ödeme gerçekleştirilecek. Giyim için de destek sağlayacak olan devlet çalışmalarına devam ediyor. Başvuruların vekâleten yapılmaması gerektiğinin altı çiliyor. Ödemeden kim faydalanacaksa o kişinin başvurması isteniyor.

Tek Seferlik Ödemeye Yoğun İlgi

Kimlik bilgilerinin yeterli olacağı belirtilse de başvuru esnasında ekstra belge isteme durumu söz konusu olabilecek. Bundan dolayı hazırlıklı gidilmesi gerekiyor. Bir seferlik yapılacak 1000 TL’lik ödemede amaç vatandaşın nakit ihtiyacına hızlı cevap verebilmek. Ödeme miktarı başvuru yapacak kişinin durumuna göre de değişecek. Birçok noktada ihtiyaç sahibi ise vatandaş, farklı değerlendirilecek. Aile içinde eğitim, devam eden öğrenciler ve sosyal güvencesi olmayanvatandaşların ilk sırada işlemleri gerçekleştirilecek. Başvuruların sonlarına doğru diğer vatandaşlar işleme alınacak. Pandemi koşullarına göre ödemelerin tekrarlanması bekleniyor. PTT aracılığıyla gerçekleşecek ödemelerde başka alternatiflerde oluşturuldu. Vatandaş IBAN bilgisi verdiği taktirde doğrudan hesaba da yatırılabilecek. Başvuruların ise E Devletten yapılma seçeneği de bulunuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP